Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest verliest uitwedstrijd

1 mei 2022 19:30

In een wedstrijd die startte met aantrekkelijk voetbal werd de strijd al voor rust beslist door twee ongelukkige doelpunten in het voordeel van Reeuwijk. Pogingen van FC Oegstgeest om in de tweede helft terug te komen in de wedstrijd faalden. En, omdat hierbij natuurlijk de nodige risico's werden genomen, wist Reeuwijk dit zelfs om te zetten in een 4-0 winst. (foto's: Paul Lichtenbeld)

Afgelopen zaterdag trad FC Oegstgeest in de uitwedstrijd aan tegen Reeuwijk. Reeuwijk op een vierde plek in de ranglijst met 35 punten, twee meer dan FC Oegstgeest die de zevende plek bezet. Dus bij winst zou FC Oegstgeest zeker goede zaken doen.
Beide ploegen speelden behoudend, maar leuk voetbal. Dat wil zeggen van achteren opbouwend en combinerend richting aanval. Dat leverde zeker voor de toeschouwers aantrekkelijk voetbal op. Beter dan de lange halen (passes) die in vorige wedstrijden regelmatig werden toegepast en die vervolgens vaak niet aankwamen bij de beoogde speler. Dat laatste lijkt dan meer op tennissen dan op een leuk technisch potje voetbal. Gelukkig was dat nu niet van toepassing. Daarbij is het vervolgens wel belangrijk dat in de aanval kansen worden gecreeerd en dat aanvallers tot schot kunnen komen.
In de eerste helft slaagden beide ploegen hier echter niet in. Wel was Reeuwijk kansrijker. Bovendien bezorgden twee zeer ongelukkige doelpunten Reeuwijk nog voor rust de 2-0 voorsprong. In de 15de minuut werd keeper Davey Braggaar verrast door een kopbal toen hij uitkwam om de bal te onderscheppen. En, op moment van rust een tweede doelpunt van Reeuwijk waarbij ook nu de verdediging van FC Oegstgeest niet vrijuit ging.

In de rust werd Davey Driessen gewisseld in verband met een blessure. Hij werd vervangen door Jelmer Natté. In het spel van beide ploegen veranderde in eerste instantie niet veel. Maar Reeuwijk liet zich wel wat meer terugzakken en liet FC Oegstgeest komen. FC Oegstgeest moest natuurlijk ook wel meer risico nemen door regelmatig één op één te gaan voetballen. Hierdoor namen aanvallend de kansen voor Reeuwijk toe. Maar het zou tot ver in de tweede helft duren voordat Reeuwijk uit die kansen de scoren kon verhogen, namelijk in de 82ste (3-0) en 87de minuuut (4-0). In de tweede helft paste trainer Thymen Kruider nog de volgende wissels toe: Gijs Jansen voor Joshua Overvliet, Daan van Moorsel voor Abel Bormans en Mario Gianfiglio voor Joey Driessen.
Al met al moest FC Oegstgeest dus in Reeuwijk de meerdere erkennen. Hoewel de twee ongelukkige doelpunten in de eerste helft hier wel debet aan zijn. Met een 2-0 achterstand tegen een ploeg die technisch toch wel de betere is, is terugkomen in de wedstrijd geen makkelijke opgave. Daarbij realiserend dat FC Oegstgeest nauwelijks een schot heeft gelost (het publiek telde welgeteld drie schoten), is daarmee de kans op scoren helemaal nihil. Hierbij is een hele toepasselijke Cruijffiaanse uitspraak wel op zijn plaats: 'Je moet schieten, anders kun je niet scoren'.

Overige uitslagen:
Alphia-CVV Be Fair 2-1, Blauw Zwart-Sporting Leiden 2-2, CVC Reeuwijk-FC Oegstgeest 4-0, Lugdunum-SV Gouda 4-0, SV Nieuwkoop-SV Aarlanderveen 6-1, FC Oudewater-TAVV 0-1, FC VVC-VVSB 3-1.