Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest, ondanks groot overwicht geen winst

3 april 2022 17:15

FC Oegstgeest speelt gelijk in een wedstrijd waarin zij een zeer groot overwicht lieten zien op de bezoekende ploeg van Be Fair. Be Fair opende in de tweede helft zelfs de score. FC Oegstgeest kwam nog wel langszij maar wist de wedstrijd niet winnend af te sluiten: 1-1.
(foto's: Paul Lichtenbeld)

Half bewolkt tot zonnig met een fris windje uit het noorden en een temperatuur van 6 graden was het ideaal voetbalweer. Dat kon wel eens een leuke voetbalmiddag worden. Be Fair een ploeg die tweede van onder staat (plek 13) met zeven punten tegen FC Oegstgeest die de zevende staat met 26 punten.
Maar onderschatten is altijd gevaarlijk. Het zal niet de eerste keer zijn dat een ploeg bedrogen uitkomt. Dat zou aan het eind van de wedstrijd wel blijken.

Be Fair besloot om behoudend te spelen, volledig op de counter of wat ook wel wordt aangeduid met 'ze hadden de bus voor het doel geparkeerd'. Resultaat was de FC Oegstgeest in de eerste helft misschien wel 80 tot 90% van de tijd balbezit had. Zodra Be Fair dan wel balbezit had jaagden de FC Oegstgeest spelers net zolang totdat ze dat opnieuw weer hadden. De inzet van de spelers was geweldig. Maar tot kansen kwam dat zeker in de eerste twintig minuten niet.

Pas na twintig minuten kwamen de eerste kansen. In eerste instantie een vrij schot vanaf een meter of zestien. Maar deze werd ver over geschoten. Iets later ziet Bob den Hollander kans de bal via een kopbal weer in de negenmeter te plaatsen maar vindt daar geen medespeler.
In de 27ste minuut eindelijk een prachtig opgezette aanval en goed uitgespeelde kans voor Sam Roelen. Jammer genoeg treft hij geen doel.
Dit is eigenlijk in het kort het spelbeeld van de eerste helft, FC Oegstgeest veel in balbezit of anders jagend op balbezit en een Be Fair dat de deur goed dicht hield. Het aantal uitgespeelde kansen voor FC Oegstgeest bleek op één hand te tellen. Dit ondanks de grote inzet.
In de tweede helft verwacht je dan een zelfde spelbeeld. Maar dat zou na acht minuten sterk verstoord worden. Be Fair nu met wind mee ziet tijdens een uitbraak kans om tegen de verhouding in de 0-1 op het scorebord te zetten.

Hier moesten de Oegstgeestenaren wel van bekomen, de energie was er tijdelijk een beetje uit. In deze periode kwam FC Oegstgeest zelfs twee keer goed weg omdat de paal en de lat twee inzetten van Be Fair keerden.

Voor FC Oegstgeest bleef het creëren van kansen de grote bottle-neck. De bus van van Be Fair was nog steeds geparkeerd en door slordig plaatsen voorin ontstonden nauwelijks kansen voor FC Oegstgeest.

Toch wist FC Oegstgeest in 75ste minuut toch op gelijke hoogte te komen. Via een frommergoal scoorde Mario Gianfiglio de 1-1. Dus met nog een kwartier toch nog kans om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Helaas was dat geen realiteit. Ook nu was onzorgvuldig spel in de voorhoede van FC Oegstgeest de oorzaak dat geen echte kansen konden worden gecreëerd.

Dus toen de goed leidende scheidsrechter Jean-Paul Jager voor de laatste maal floot stond nog steeds de 1-1 op het scorebord. Dus andermaal is weer bewezen dat 90% balbezit geen garantie is voor drie punten.

In de ranglijst verandert er voor FC Oegstgeest niet veel. Volgende week, za 9 april, speelt FC Oegstgeest om 14.30 uur uit tegen SV Gouda. SV Gouda staat op dit moment op de elfde plek in de ranglijst.

Overige uitslagen:
Blauw Zwart-FC VVC 1-1, CVC Reeuwijk-SV Aarlanderveen 0-2, Lugdunum-Alphia 1-3, FC Oegstgeest-CVV Be Fair 1-1, FC Oudewater-SV Nieuwkoop 0-0, Sporting Leiden-VVSB 2-0, TAVV-SV Gouda 2-1.