Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest verliest andermaal

28 november 2021 23:00

Een tweede verliespartij voor FC Oegstgeest op rij. Na de 2-0 nederlaag bij Nieuwkoop verliest FC Oegstgeest nu enigszins vertekend met 3-1 van Lugdunum. De teams waren aardig in evenwicht. Vooral de gebrekkige afronding aanvallend en het soms makkelijk laten verrassen in de verdediging waren debet aan het verlies van FC Oegstgeest (foto's: Paul Lichtenbeld).

Lugdunum is altijd al een lastige tegenstander voor FC Oegstgeest. Met de goede seizoensstart waren de verwachtingen toch wel hoger ingeschat. FC Oegstgeest staat immers in het linker rijtje en Lugdunum in de rechter. Wat voor FC Oegstgeest sowieso in het nadeel werkt zijn de grote personele problemen. Bovendien moest Kevin Driessen, toch wel een zekerheidje achterin, met rugklachten reeds in de 11 de minuut het veld verlaten.

In het begin van de wedstrijd zag het er zeker goed uit. Al in de eerste minuut zag Daan van Moorsel zijn afstandsschot op de lat eindigen. Even later was het Sam Roelen die de steekpass die hij kreeg jammer genoeg niet kon verzilveren.
Met het uitvallen van Kevin Driessen moest in eerste instantie worden geimproviseerd. Zo verschoof Mario Gianfiglio vanuit het middenveld naar de verdediging en Sam Roelen van de aanval naar het middenveld. Ruben Tijl verving Kevin Driessen.
In de 15de minuut wist Lugdunum gebruik te maken van een fout in de FC Oegstgeest defensie: 1-0.
Kort na dat doelpunt een open kans voor FC Oegstgeest. De keeper van Lugdunum was zijn doel uit. Een verdediger wist het doelpunt alsnog te verijdelen.
Keeper Gijs Jansen van FC Oegstgeest wist op een katachtige wijze de inzet van Lugdunum corner te werken. Dit was één van de goede reddingen van de goallie van FC Oegstgeest.
Ondanks de 1-0 achterstand hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht. Zo kwam Sam Roelen ook weer in kansrijke positie. Helaas zonder het gewenste resultaat.

Vlak voor rust werd het harde werk beloond. Uit een corner op rechts van Rens van der Spek kon Daan van Moorsel de 1-1 via een kopbal op het scorebord zetten.
Ook in de tweede helft liet FC Oegstgeest keeper Gijs Jansen zien dat hij in vorm was. Hij verijdelde verschillende opgelegde kansen van Lugdunum.
Gaandeweg doofde de nauwkeurigheid in de aanval van FC Oegstgeest verder uit. Vooral aan de afronding ontbrak het.
In verband met een overtreding in het strafschopgebied in de 75ste minuut gaf de scheidsrechter FC Oegstgeest een penalty tegen. Deze werd onhoudbaar ingeschoten (2-1).

In het verdere verloop kon FC Oegstgeest ondanks verwoede pogingen geen vuist meer maken. Tot overmaat van ramp maakte de tot dan uitstekend keepende Gijs Jansen een onhandige fout (3-1).

Gezien de nieuwe COVID-19 maatregelen van de regering is onduidelijk wat de KNVB besluit rond het verdere verloop van de competitie. Vanaf 17.00 uur zijn immers geen trainingen meer mogelijk.

Overige uitslagen:
SV Aarlanderveen-VVSB AFG, Blauw Zwart-SV Gouda 2-2, Lugdunum-FC Oegstgeest 3-1, SV Nieuwkoop-CVV Be Fair 3-1, FC Oudewater-FC VVC 3-0, TAVV-Alphia 3-3.