Facebook Toestaan Niet toestaan

Ruime overwinning voor FC Oegstgeest vrouwen 1!

26 oktober 2021 21:00

Renate Giliams

Afgelopen maandagavond stonden FC Oegstgeest VR1 en VVC VR1 om 20:15 uur klaar voor de aftrap. Door de vele blessures bij FCO VR1 bestond het team deze avond uit een mix van Vr1 , Vr2 en meiden van de MO-19.

Nadat Nerissa Franken, als gelegenheidsaanvoerder, de tos had gewonnen, kon de wedstijd beginnen.

De eerste 10 minuten ging de wedstrijd redelijk gelijk op, maar al snel was duidelijk dat FC Oegstgeest de betere partij was. Na ongeveer 12 minuten bleef de bal hangen in het 16-meter gebied van VVC. De keeper had de bal niet goed klem en Sanne Bruijnooge kon het laatste tikje geven voor de 1-0. Al snel daarna viel ook de 2-0. Na een indirecte vrije trap wist Tessie van Leeuwen met een verwoestende knal de lat te raken. Anna Cambassédès reageerde hier scherp op en kon de bal binnen tikken. VVC was niet opgewassen tegen de aanvallende kwaliteiten van FC oegstgeest. Na een aanval vanaf de linker kant gaf Roberta Gianfiglio de bal goed voor het doel. Waardoor Anna Cambassédès haar tweede doelpunt kon scoren, 3-0.

FC Oegstgeest bleef de enen na de andere aanval creëren, maar de 4-0 bleef even opzich wachten. Wanneer het VVC lukte van hun eigen helft af te komen, ging het mis. Madelon Anholts onderschepte de bal en zetten Roberta Gianfiglio 1-1 tegenover de keeper van VVC. Haar bal belande helaas op de paal, maar gelukkig was Evienne Schoenmaker goed mee gelopen en zorgde voor de 4-0. Vlak voor rust viel ook nog de 5-0 door een goede voorzet van Nerissa Franken die werd afgewerkt door Roberta Gianfiglio.

In de tweede helft ging FC Oegstgeest door met waar ze gebleven waren. Assala Ayachi wist de bal vanaf buiten de 16 mooi in de verre hoek te krullen, 6-0. Enkele minuten later was het weer Assala Ayachi die ervoor zorgde dat het publiekweer kon juichen, 7-0.

Door de ruime voorsprong had trainer Ton Nieuwenburg alle mogelijkheid om te wisselen. Zo konden Annetje Velzen, die haar debuut maakte in VR1, en Gillian Theeuwes uit de MO-19 hun talenten laten zien. Na een mooie pass van Iris Nieboer had Gillian Theeuwes nog één speelster voor haar. Deze kapte ze makkelijk uit en ronde de bal mooi af in de hoek, 8-0. Enkele minuten later doet ze dit kunstje opnieuw en zorgt voor de 9-0. Om de avond van Gillian Theeuwes helemaal af te maken, maakt ze haar hattrick compleet met een prachtigafstand schot vanaf buiten de 16, 10-0.

FC Oegstgeest wint dus met dubbele cijfers van VVC VR1. Een prachtige wedstrijd met een mooie mix van ervaren- en getalenteerde speelsters.

Aankomende zaterdag (30 oktober) hebben de vrouwen van FC Oegstgeest hun volgende wedstrijd uit tegen sv Ouderkerk VR1 om 14:30.