Introductie Huig-Jan Heeringa - FC Oegstgeest

Introductie Huig-Jan Heeringa

Introductie Huig-Jan Heeringa

23 juni 2023 21:30


Een korte introductie van een oude bekende, Huig-Jan Heeringa, terug van weggeweest. Hij zal komend seizoen 2023-2024 opnieuw de selectietrainer van FC Oegstgeest zijn.

Introductie
HuigJanHeeringa.jpegHuig-Jan Heeringa startte bij fusiepartner vv Oegstgeest. Vv Oegstgeest speelde toen in vierde klasse, en uiteindelijk verder in de fusievereniging FC Oegstgeest. Via nacompetitie promoveerde FC Oegstgeest met Huig-Jan in juni 2019 naar de derde klasse. In het seizoen 2019-2020 vervolgde Huig-Jan Heeringa zijn trainerscarrière bij Meerburg, waar hij twee seizoenen zou blijven. De laatste twee seizoenen was hij trainer bij Sporting Leiden. Met ingang van seizoen 2023-2024 is hij dus weer terug op het oude nest.

Sabbatical
Tegen het einde van afgelopen seizoen bij Sporting Leiden kwam de gedachte op van een sabbitical. Huig-Jan: "Ik begon net een beetje aan het idee te wennen toen FC Oegstgeest contact opnam."
"Mijn vrouw zag aan mijn gezicht dat ik dat aanbod graag aan zou willen nemen." Huig-Jan met een glimlach: "Dus sabbatical uitgesteld ... FC Oegstgeest is een vereniging waar ik graag weer aan de slag ga."

Aan de slag
"FC Oegstgeest is een mooie grote club met een prachtig complex. Met een club van deze omvang zou je eigenlijk verwachten dat je minimaal 3e klasse speelt maar helaas is het eerste gedegradeerd in de nacompetitie", aldus Huig-Jan. Hij wil graag aan de slag om het selectie voetbal binnen de club naar een hoger plan te tillen.
Huig-Jan zou ook graag mee willen denken over de visie en het technische beleid van FC Oegstgeest. Hij denkt dat daar nog veel in te winnen valt. De club heeft in zijn beleving goeie stappen gemaakt met het aanstellen van een Laurens Mouter en Ties de Ruijsscher voor de jeugd. Maar ook voor de senioren selectie zou er volgens hem een plan moeten komen voor de toekomst. Waar willen we als club naar toe met de selectie en hoe gaan we dat bereiken.
Een mooie uitdaging is volgens Huig-Jan ook om de jeugd en de senioren selectie dichter bij elkaar te brengen om zo de doorstroming te verbeteren van jeugd naar senioren. 
Samen met de andere trainers (Bob van Buul en Andy v/d Meulen) en de spelers van de selectie gaat Huig-Jan proberen om weer terug te keren naar de 3e klasse. Gemakkelijk zal dat zeker niet worden want de 4e klasse is een pittige afdeling met heel veel regionale clubs. 

Kennismaking met de selectie
Knipsel-2-res.PNGKnipsel-1-res.PNG

Inmiddels heeft Huig-Jan Heeringa samen met de overige leden van de trainersstaf op woensdag 21 juni kennisgemaakt met de selectie.
Na een korte introductie van voorzitter Pepijn Hentenaar die de selectie en de trainersstaf succes wenste in het komende seizoen. Maar ook vooral benadrukt dat inzet en betrokkenheid bij de vereniging essentieel zijn om de gewenste ambitie te bereiken, doet Huig-Jan zijn praatje. Daarna worden nog wat operationele afspraken gemaakt.
Er wacht de selectie een grote opgave voor het komende seizoen.

Het bestuur wenst Huig-Jan en de trainersstaf veel succes met de ambities voor FC Oegstgeest.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!