Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest stelt teleur

12 maart 2023 20:15

Na de ruime overwinning in de vorige wedstrijd tegen VV Alphen, kon FC Oegstgeest zaterdag een stap naar de kop van de ranglijst zetten, door te winnen van het laaggeplaatste Stompwijk’92. Het team van trainer Kruider stelde in de eerste helft sterk teleur wat leidde tot een grote achterstand. Dit kon in de tweede helft niet meer worden rechtgezet.

(Foto's: Paul Lichtenbeld)

De Oegstgeest trainer miste voor de wedstrijd van zaterdag een aantal basisspelers door blessures, zoals de verdedigers Jasper Mulder, Kevin Driessen, Timo Lichtenbeld en de man of the match van de vorige wedstrijd, Joey Driessen, die op de bank begon. Dit waren de ingrediënten voor een teleurstellende eerste helft. Daarbij hadden de spelers die wel in het veld stonden veel te weinig inzet en speelden onnauwkeurig, tegenover het snel en goed combinerende Stompwijk. De Oegstgeest verdedigers die veel te ver naar voren speelden gaven de aanvallers van de tegenstander alle ruimte. Dit leidde al snel via een aanval over rechts tot de 0 – 1 stand. Met twee goede reddingen wist Oegstgeest keeper Gijs Jansen en grotere achterstand te voorkomen. Maar vlak voor de rust werd hij binnen twee minuten via verkeerd uitlopen en een lob twee keer gepasseerd en stond er met de rust 0 – 3 op het scorebord.

In de rust moesten Jari de Vries en Tim Bakker plaats maken voor Joey Driessen en Mika Gottenbos. In de tweede helft speelde FC Oegstgeest met meer inzet en wisten ze zo de tegenstander onder druk te zetten. Vlak na de rust werd een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Oegstgeest wist het overwicht niet in doelpunten om te zetten, zes corners binnen tien minuten leverden niets op. Tijdens deze cornerreeks werd Niels Lichtenbeld vervangen door Daniël van Vliet. De ingevallen Van Vliet wist al snel nadat hij in het veld gekomen was de achterstand terug te brengen naar 1 - 3. Met nog 15 minuten te spelen gloorde er voor FC Oegstgeest weer hoop dat er toch nog op zijn minst een punt gehaald zou kunnen worden. Vlak na zijn doelpunt kreeg Van Vliet nog een kans om te scoren, maar de keeper wist dit te voorkomen. Door alles op de aanval te zetten vielen er gaten in de Oegstgeest verdediging en dat buitte Stompwijk uit door via een snelle uitval de eindstand op 1 - 4 te brengen.

Door dit verlies blijft Oegstgeest op plaats 8 staan, dit is maar net boven de grens waarbij nacompetitie gespeeld moet worden. En met nog een aantal wedstrijden te spelen tegen sterke tegenstanders, zoals Lugdunum, Nieuwkoop, Aarlanderveen en Blauw-Zwart, die allemaal boven FC Oegstgeest op de ranglijst staan, wordt het een hele klus om de nacompetitie te ontlopen. Zaterdag is de eerste krachtmeting tegen promovendus Koudekerk, dat met twee punten meer boven FC Oegstgeest staat. De wedstrijd in en bij Koudekerk begint om 14.30 uur.