Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest speelde onder de maat

6 februari 2023 11:00

Zaterdag speelde FC Oegstgeest tegen het laaggeplaatste Sporting Leiden en bij winst zou Oegstgeest een mooie stap naar de top van de ranglijst kunnen maken. De verwachtingen waren dat dit zou moeten kunnen, maar het pakte anders uit. (foto's: Paul Lichtenbeld)

De vorige wedstijd tegen VVSB hadden de spelers van trainer Thymen Kruider veerkracht getoond door een 2 – 0 achterstand om te buigen naar een 2 – 3 winst. Na het behaalde resultaat van die wedstrijd was de verwachting dat tegen Sporting Leiden, dat hun vorige wedstrijd met 5 – 0 van Blauw-Zwart verloren had, een goed resultaat behaald zou moeten kunnen worden. De start voor FC Oegstgeest was uitstekend, al in de tweede minuut kreeg FC Oegstgeest twee corners op een rij te nemen. Leverde de eerste niets op, de tweede corner werd uitstekend ingekopt door centrale verdediger Sjoerd Winkelman. Het leek erop dat de hooggespannen verwachtingen waargemaakt zouden worden. Echter na dit doelpunt wisten de FC Oegstgeest spelers in de eerste helft geen kansen meer te creëren. Door onnauwkeurig spel kwamen de ballen niet aan bij spits Bob den Hollander. Het middenveld liet het afweten. Sporting Leiden werd sterker en dat leidde een kwartier voor tijd tot een uitstekend opgezette aanval waaruit de gelijkmaker werd gescoord. Vlak voor rust wist Oegstgeest keeper Gijs Jansen een tweede Sporting doelpunt te voorkomen door de genomen corner weg te stompen.

In de rust werd linker verdediger Jasper Mulder vervangen door Tim Bakker. De spelers van Sporting Leiden zetten direct na de rust vol in op de aanval, met veel inzet en fysiek sterke spelers. De Oegstgeest spelers stelden hier weinig tegenover en wisten in de tweede helft geen kansen te creëren. Al snel in de tweede helft vergrootte Sporting Leiden via een snelle uitval de voorsprong: 2 - 1. Hierna kreeg FC Oegstgeest een paar keer een corner te nemen zonder dat dit resultaat opleverde. Vlak voor tijd belandde na een aanval van Sporting Leiden de bal op de lat. In de extra tijd wisten ze toch nog de 3 – 1 te scoren. Zo lieten de mannen van Kruider de kans liggen om te stijgen op de ranglijst, zeker ook omdat de hogergeplaatste teams verloren of gelijk speelden.

Zaterdag speelt FC Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen DWO, dat met twee punten meer op de derde plaats staat, aanvang 14.30 uur.

Alle foto's van Paul Lichtenbeld zijn <hier> te vinden.