Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest herstelt zich op tijd

30 januari 2023 0:00

In de uitwedstrijd tegen VVSB startte FC Oegstgeest zeer passief. Pas nadat VVSB de score op 2-0 had gebracht, kwam FC Oegstgeest weer terug in de wedstrijd (2-2). Na de rust kregen beide teams nog wel kansen. Maar tot afronding kwam het niet. Het was opnieuw een dood spelmoment waarin FC Oegstgeest via een fraaie vrije trap de winst definitief naar zich toe trok (2-3). (foto's: Paul Lichtenbeld)

Voor FC Oegstgeest stond de uitwedstrijd tegen VVSB op het programma. In de stand staan veel teams dicht bij elkaar. Iedere wedstrijdronde kan de puntenverhoudingen weer helemaal omgooien. FC Oegstgeest op de zevende plek met 21 punten en VVSB op de negende met 16 punten. Voor de ranglijst, zeker ten opzichte van de hoger geplaatsten, is het voor FC Oegstgeest van belang om met drie punten naar huis te gaan. Dit om te voorkomen dat FC Oegstgeest de aansluiting in het linker rijtje zou verliezen.

FC Oegstgeest begon wat slap aan de wedstrijd. Dit met overwicht voor VVSB als gevolg. In de 12de minuut leverde dit de 1-0 op voor VVSB. De vrijstaande Berhang Sartib kon de voorzet eenvoudig inkoppen. Keeper Gijs Jansen was kansloos.

Ook FC Oegstgeest had mogelijkheden om tot scoren te komen. In de 19de minuut schoot Tim Bakker vanuit kansrijke positie net naast. Later kreeg Bob den Hollander een kopkans na een voorzet van Tim Bakker. Deze ging over het doel.

Maar opnieuw was het Berhang Sartib die na een half uur spelen de stand op 2-0 kon brengen. Nu werd het voor FC Oegstgeest toch wel tijd om een stapje harder te gaan lopen. Ze werden hierbij wel redelijk geholpen door VVSB die kennelijk dacht dat ze de wedstrijd al binnen hadden. Want zij deden een stapje terug toen FC Oegstgeest net wat meer ging aandringen. Dit resulteerde in ieder geval in meer kansen. Zo gaf Bob den Hollander een voorzet die net achter een aanvaller langs ging en dus geen doelpoging opleverde.

Iets later (minuut 41) was het wel raak. De corner op rechts belandde bij de linker paal waar Bob den Hollander klaar stond om de doorgeschoten bal hard in de touwen te werken (2-1).
Net voor rust zou Bob den Hollander zelfs via een strafschop de gelijkmaker (2-2) scoren. Tim Bakker was doorgebroken en één van de spelers van VVSB haalde hem in het strafschopgebied onreglementair onderuit.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Van het overwicht van VVSB dat in het tweede deel van de eerste helft ook al afnam, was ook nu geen sprake meer. Nu kreeg FC Oegstgeest meer grip op de wedstrijd. Het passieve spel van het begin van de wedstrijd was verdwenen.
Beide teams kregen nog wel kansen. Aan FC Oegstgeest kant zou keeper Gijs Jansen nog enkele belangrijke reddingen doen. Ook de lat keerde op gegeven moment een schot van VVSB. Voor FC Oegstgeest kwam Sam Roelen tweemaal in kansrijke positie, echter zonder succes.

FC Oegstgeest moet het meestal hebben van dode spelmomenten, corners of vrije schoppen, om tot scoren te komen, zo ook deze wedstrijd. Een echte afmaker heeft het team niet. Gelukkig deed zich halverwege de tweede helft weer zo’n dood spelmoment voor. FC Oegstgeest kreeg op een meter of 20 van het doel een vrije trap naar aanleiding van een overtreding van VVSB. Kevin Driessen zou de vrije bal nemen. Omdat de muur nog niet op afstand stond paste de scheidsrechter Rembrand Duindam de negen meter uit. Zo kon de vrije trap alsnog worden genomen, en hoe! Kevin krulde de bal om de muur heen in de kruising van het doel. Keeper Tim Warmerdam van VVSB was kansloos: 2-3.

In de stand klimt FC Oegstgeest nu naar de vijfde plek met 24 punten. Hierbij passeren ze RKDES en Koudekerk. De verschillen zijn uiterst klein. Tussen één (Nieuwkoop) en nummer 5 zit slechts 4 punten. Het verdere verloop van de competitie zal extra spannend worden.

Alle foto's van Paul Lichtenbeld zijn <hier> te vinden.