Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest verliest van zichzelf

2 oktober 2022 18:15

Je kan wedstrijden verliezen doordat de tegenstander sterker is, maar je kan ook verliezen door als team onder de maat te spelen. Dat was zaterdag het geval bij de wedstrijd DWO tegen FC Oegstgeest in Zoetermeer. Met veel balverlies en onnauwkeurig spel haalde het team van trainer Thymen Kruider geen enkel moment het niveau van de, de week daarvoor gewonnen wedstrijd tegen Sporting Leiden (foto's: Paul Lichtenbeld).

Het overlijden van oud-voorzitter en erelid M. J. Koppenhol herdacht

(beide foto's van Jan van den Broeck)

De wedstrijd tegen DWO waarin de FC Oegstgeest spelers met rouwbanden speelden, begon met een minuut stilte. Dit ter nagedachtenis aan de op maandag 26 augustus overleden oud-voorzitter en erelid M. J. Koppenhol.

Trainer Kruider miste voor deze wedstrijd drie belangrijke basisspelers wegens blessures of vakantie. In de eerste helft was FC Oegstgeest zeker niet de mindere, maar wist dit niet om te zetten in een doelpunt. Door veel balverlies en onnauwkeurige passes werden er bijna geen kansen gecreëerd. Na een half uur spelen werd de verdediging van FC Oegstgeest op links uitgespeeld en wist de snelle en behendige rechterspits van DWO de 1 – 0 te scoren. Op enkele kleine kansjes na wisten de spitsen van FC Oegstgeest in de eerste helft geen gevaar te stichten voor het DWO-doel.

Na de rust bleef Timo Lichtenbeld in de kleedkamer achter en werd vervangen door Ruben Morin. Al snel in de tweede helft viel verdediger Kevin Driesen uit wegens een blessure opgelopen in de eerste helft, hij werd vervangen door aanvaller Sam Roelen. FC Oegstgeest schakelde zo over van een viermans- naar driemansverdediging om meer aanvalskracht te krijgen. Door veel balverlies op het middenveld wist DWO meer kansen te creëren, maar de uitblinkende FC Oegstgeest keeper Gijs Jansen wist ze van verder scoren af te houden. FC Oegstgeest bleef volharden in lange ballen van achteruit en via corners voor het doel van DWO, hier had de boomlange (2m) DWO-keeper geen enkele moeite mee. In de extra tijd kreeg FC Oegstgeest nog kansen op de gelijkmaker, een schot van Dylan Dijkstra belandde op de paal en Roy Elkerbout schoot in kansrijke positie over. In de extra tijd liep keeper Jansen nog een hoofdwond op bij een charge van een DWO-aanvaller die hierbij een tweede gele kaart opliep en met rood van het veld moest. Zo verloor FC Oegstgeest onnodig in een wedstrijd waar het meer met zichzelf bezig was dan met de tegenstander.

Zaterdag speelt FC Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen Alphen dat de eerste twee wedstrijden van deze competitie verloren heeft, aanvang 14.30 uur. De trainers en spelers zullen deze week eens goed naar zichzelf moeten kijken om in deze wedstrijd beter voor de dag te komen.

Alle foto's van de wedstrijd van Paul Lichtenbeld zijn <hier> te vinden.