Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest uitgeschakeld in de bekercompetitie

13 september 2022 13:45

Zaterdag speelde FC Oegstgeest gelijk in de thuiswedstrijd tegen Scheveningen 2. Nadat de eerste wedstrijd in de bekercompetitie verloren werd, moest er zaterdag in de serie van drie wedstrijden gewonnen worden om door te gaan in deze competitie (foto's: Fred Verkuil).

FC Oegstgeest had sterke tegenstanders geloot in de bekercompetitie, zowel Scheveningen 2 als Quick 2 komen uit in de reserve hoofdklasse. Houtwijk, de derde tegenstander in deze competitie waar FC Oegstgeest de eerste wedstrijd van verloren had, speelt net als FC Oegstgeest in de derde klasse. Trainer Thymen Kruider had het basisteam voor deze thuiswedstrijd aangevuld met Ruben Morin, Bas Brom en Wouter Jansen, jonge spelers die opgeleid zijn in de eigen club. In het begin van de wedstrijd wist FC Oegstgeest keeper Gijs Jansen met een knappe redding de doorgebroken spits van Scheveningen 2 van het scoren af te houden. Vlak hierna miste Ruben Morin na een voorzet van Abel Borremans maar net het doel. Bij een snelle uitval van Scheveningen 2 wist keeper Jansen de bal weg te stompen, maar die kwam voor de voeten van de tegenstander die zo 0 – 1 kon scoren. Al snel hierna wist FC Oegstgeest de stand weer gelijk te trekken, uit een voorzet van Joey Driessen wist Ruben Morin nu wel te scoren: 1-1. Op slag van rust had een directe vrije trap op zo’n dertig meter van het doel, genomen door Kevin Driessen een beter lot verdiend, de bal ging via de lat over.

Na de rust werd Scheveningen 2 sterker maar de vijfmans verdediging van FC Oegstgeest wist goed stand te houden. Trainer Kruider bracht in de tweede helft vier wisselspelers in het veld, ook met de nieuwe spelers erbij wist FC Oegstgeest kansen te creëren en stand te houden. Hieruit blijk dat de trainer best een brede selectie tot zijn beschikking heeft. De meeste kansen in de tweede helft waren voor Scheveningen 2, maar keper Gijs Jansen wist zijn team voor een tegendoelpunt te behoeden. Uit een spaarzame aanval van FC Oegstgeest kopte invaller Daan van Moorsel over. Zo eindigde een leuke wedstrijd in een gelijk spel. De stand in de bekerpoule is nu na 2 wedstijden: 1 Houtwijk, 6 punten; 2 Scheveningen 2, 4 punten; 3 FC Oegstgeest, 1 punt; 4 Quick 2, 0 punten.

Zaterdag speelt FC Oegstgeest de derde en laatste wedstrijd in deze ronde van de bekercompetitie, thuis tegen Quick 2 aanvang 17.00 uur. Alleen de bovenste in de poule gaat over naar de volgende bekerronde. FC Oegstgeest is nu al met 1 punt uit 2 wedstrijden uitgeschakeld.