Facebook Toestaan Niet toestaan

Revanche

Revanche

29 mei 2022 17:00

Aarlanderveen neemt thuis revanche op het resultaat van de wedstrijd thuis bij FC Oegstgeest van 22 maart. FC Oegstgeest won toen in een kwalitatief zeer goede wedstrijd met 5-1. Dit weekend waren de rollen omgedraaid. Hoewel FC Oegstgeest redelijk goed startte, waren ze er tevens zelf de oorzaak van dat tegendoelpunten vielen. Slordig spel lag hieraan ten grondslag. Beide wedstrijden, van 22 maart en 28 mei, eindigden dus met dezelfde cijfers (5-1). Nu dus in het voordeel van Aarlanderveen, een terechte revanche. (foto's: Paul Lichtenbeld)

FC Oegstgeest ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Aarlanderveen. Zowel FC Oegstgeest als Aarlanderveen zijn veilig en maken geen kans op promotie via de nacompetitie. Er stond dus niets meer op het spel.
Alhoewel, in de thuiswedstrijd in Oegstgeest had FC Oegstgeest met flinke cijfers (5-1) gewonnen. FC Oegstgeest versterkt met enkele jongens uit het O19 team speelde zo’n beetje de beste wedstrijd van het seizoen. Dus het zou zomaar kunnen dat Aarlanderveen uit was op een revanche voor die eerste wedstrijd.

De wedstrijd werd iets later dan 14.30 uur begonnen. FC Oegstgeest kwam redelijk uit de startblokken, ze hadden licht overwicht. Reeds na vijf minuten diende de eerste kans zich aan. Bob den Hollander gaf op links een voorzet, maar Joshua Overvliet raakte de bal niet optimaal en werd dus te slap ingeschoten.
Iets later (20ste minuut) was er wel succes voor het team van FC Oegstgeest. Na een goed lopende aanval kon Sam Roelen de 0-1 noteren.
Na een half uur spelen keerde het tij. Vooral FC Oegstgeest zelf was hier de veroorzaker. Door steeds meer slechte passes en balverlies op cruciale plaatsen/momenten gaf FC Oegstgeest Aarlanderveen de gelegenheid om tot scoren te komen. Binnen enkele minuten keek FC Oegstgeest zo tegen een achterstand van 2-1 aan.
Vlak voor rust werd FC Oegstgeest af en toe toch nog wel kansrijk. Bob den Hollander, Sam Roelen en Tim Bakker speelden hierin een rol. Maar het net werd niet geraakt.
Na rust wist Aarlanderveen, weer als gevolg van een fout in de defensie, de 3-1 te maken.
Iets later gaf Timo Lichtenbeld een steekpass op Jelmer Natté. Maar de keeper van Aarlanderveen, Bram Egberts, verijdelde het schot van Jelmer.
Langzamerhand ebde het vertrouwen van het team van FC Oegstgeest weg. Het veelvuldig slecht plaatsen en balverlies speelde het team van Aarlanderveen in de kaart. Zo scoorden zij in de 60ste minuut en in de 78ste minuut respectievelijk de 4-1 en de 5-1.
Dus kun je wel een revanche op de eerste wedstrijd noemen.
De hele wedstrijd overziend geeft het niet helemaal de juiste verhouding weer. Helaas heeft het team van FC Oegstgeest dit wel grotendeels aan zichzelf te danken. Bij de aanhang FC Oegstgeest vielen af en toe wel wat kritische opmerkingen. Maar één van hen zei ook: “Koppie omhoog en doorgaan, op naar het volgende seizoen”.

Volgende week (4 juni) speelt FC Oegstgeest de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Sporting Leiden om 14.30 uur.