Facebook Toestaan Niet toestaan

Zakelijke overwinning FC Oegstgeest VR1

7 oktober 2021 12:30

Op een druilerig sportpark de Voskuyl werd de wedstrijd FC Oegstgeest Vr1 - FC Aalsmeer Vr1 gespeeld. Zouden de vrouwen het hoofd koel houden om ondanks de 2-3 oktober feesten de koppies erbij te houden!

De selectie was niet compleet vandaag vanwege afmeldingen maar vanaf min.1 werden de tactische intententies in werking gezet.
FC Aalsmeer werd de duimschroeven aangedraaid.
Het duurde niet lang voordat de 1e goal zich aandiende via een assist van Evienne Schoenmaker(waar Sherida Spitze nog een cursus traptechniek bij kan volgen) verzilverde Chantal Frik in de '7 min. de geboden kans.

De immer dreigende aanvallers van FCO wisten het vuur aan de schenen te leggen van de tegenstander maar de verdediging van FC Aalsmeer stond hun vrouwtje om een verdere achterstand te voorkomen. Echt in de problemen kwamen de FCO vrouwen niet in de 1e helft en de rust was een welkome ontspanning met na de rust Tessie van Leeuwen voor Chantal Frik die vanwege een blessure niet verder kon spelen.

Bij aanvang van de 2e helft waren de weergoden niet goed gezind om het verdere verloop van de wedstrijd aantrekkelijker te maken.
Het veldspel werd er daardoor niet beter op dus was het zaak om de 2e treffer te forceren.

Zoals gezegd zijn de vrouwen gezegend met speelsters die het verschil kunnen maken en was het wederom Evienne Schoenmaker die de perfecte assist geeft in de '64 min. aan Renate Giliams om van dichtbij de 2-0 aan te tekenen.

Omdat na de rust geen "uitzonderlijke" situaties zich voordoen qua veldspel behalve het uitvallen van Stephanie Bon na ongelukkig neerkomen, Assala Ayachi(achterhoofd val), Sanne Bruinoge(onwillige bilspier), Madelon Anholts(lichte knieblessure) en de wedstrijd op slot zat kon de uitstekend leidende scheidsrechter Rick Koelman fluiten voor het einde van de wedstrijd.

A.s. zaterdag altijd de lastige uitwedstrijd tegen Quick boys Vr1 die gebrand zullen zijn om de 3 punten op sportpark nieuw-zuid te houden en zal 100% inzet worden geëist om de medekoppositie in stand te houden.
Aanvang: 14.15 uur.