Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Oegstgeest start bekercompetitie met verlies

5 september 2021 21:30

Jan van den Broeck

Zaterdag speelde FC Oegstgeest de eerste bekerwedstrijd in een serie van drie tegen Verburch in Poeldijk, dat net als FC Oegstgeest in de derde klasse speelt. In een wedstrijd waarin de teams gelijk opgingen won Verburch door twee fouten in de verdediging van FC Oegstgeest.

Nadat in oktober 2020 voor het laatst een officiële wedstrijd gespeeld was, begon zaterdag het nieuwe seizoen met een bekerwedstrijd. In de voorbereiding had FC Oegstgeest een aantal oefenwedstrijden gespeeld met wisselend resultaat. Trainer Thymen Kruider die dit seizoen de nieuwe trainer van de selectie is, had voor deze bekerwedstrijd zijn keuze gemaakt voor het basisteam. Hierin ontbrak een aantal beoogde basisspelers door blessures of vakantie. De nieuw gekomen keeper voor het eerste, Davey Braggaar ontbrak door een blessure opgelopen tijdens de warming-up voor een oefenwedstrijd. Zo kan Kruider de komende weken geen beroep doen op Braggaar. Zaterdag stond Gijs Jansen van FC Oegstgeest 2 op het doel, die met enkele goede reddingen voorkwam dat de tegenstander nog meer kon scoren. In een gelijk opgaande wedstrijd wist Harm-Jaap Boersma vlak voor rust via een intikker FC Oegstgeest op een 0 – 1 voorsprong te zetten. De vreugde van deze voorsprong was echter van korte duur, twee minuten later werd een verdedigingsfout afgestraft en werd de gelijkmaker gescoord, 1 – 1 wat ook de ruststand was.

Na de rust waren aan beide kanten kansen maar alleen Verburch wist tot scoren te komen, een te zachte terugspeelbal werd opgepikt door een aanvaller die de bal op de lat schoot, maar de terugspringende bal alsnog wist in te koppen: 2 – 1. Zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellend verlies voor FC Oegstgeest.

Zaterdag speelt FC Oegstgeest de tweede bekerwedstrijd in een serie van drie, thuis tegen vierde klasser GDA  uit Loosduinen, aanvang 14.30 uur.