Fc Oegstgeest jo15-3 blijft katwijk op de hielen zitten na doelpuntenfeest - FC Oegstgeest

Fc Oegstgeest jo15-3 blijft katwijk op de hielen zitten na doelpuntenfeest

Fc Oegstgeest jo15-3 blijft katwijk op de hielen zitten na doelpuntenfeest

FC Lisse JO15-3

1 - 11

FC Oegstgeest JO15-3

Competitie

2e klasse (3e fase) 01

Datum

13 mei 2023 11:00

Scheidsrechter

R.S. Zonneveld

Accommodatie

Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 1
2161GH
LISSE
tel. 0252-413494

Het is spannend in de jo15 2e klasse, met fc oegstgeest jo15-3 en katwijk jo15-1 die volop in de strijd zitten om het kampioensschap was het voor de mannen van fco jo15-3 vandaag om tegen de hekkensluiter Lisse jo15-3 te spelen.

Katwijk staat momenteel 3 punten voor op fco met een wedstrijd meer gespeeld en een beter doelsaldo dan fco. Fc Oegstgeest jo15-3 wist dus dat er vandaag gewonnen moest worden omdat katwijk niet verder mag uitlopen en het liefst met zoveel mogelijk goals om katwijk eventueel nog voorbij op te gaan op doelsaldo.

Het was lekker warm weer en de grasmat lag er goed bij. Fco begon de wedstrijd meteen met hoge druk om het voor Lisse onmogelijk te maken om te voetballen. Lisse had geen antwoord op het sterke middenveld van fco die steeds lekker bleven combineren en de steekbal op Matteo en Eyzo opzochten. Een van deze mooie steekballen werd gegeven aan Matteo die 1 op 1 ging op de keeper en de bal hard langs de keeper schoot! Mooie goal.

Tristan speelde een geweldige wedstrijd en bleef dansen door de verdediging van Lisse. Na een van deze geweldige dribbels kwam Tristan op een goede positie om uit te halen en zo maakte Tristan de 0-2 voor fco.

Fco bleef lekker combineren en na een paar goede acties van Natsuo, Tristan en Matteo vielen er 2 eigen goals achter elkaar waardoor het alweer 0-4 stond. Snel na de aftrap kreeg Lisse een vrije trap die in een keer voorgegeven werd en door een miscommunicatie achterin kon de bal zo binnen gelopen worden door Lisse. En zo gingen we met 1-4 de rust in.

Vanwege de hitte op het veld werden er meerdere pauzes gehouden en bleef fco lekker door wisselen om iedereen fris te houden. Met Karel en Erfan nu het veld in kon fco nog meer aanvallen en dat deden ze ook. Tristan zette weer een actie in en wist weer te scoren. 1-5!

Fco bleef de diepte opzoeken en na een goede actie vanaf de rechterkant van Tristan gaf hij de bal aan Karel die hem keurig in de rechterhoek binnen schoot. Vlak hierna werd Matteo weer is weggestuurd die onderuit werd gehaald binnen de 16 waardoor fco een strafschop kreeg, Matteo ging zelf achter de bal staan en schoot deze ook weer binnen waardoor het 1-7 stond.

Na een goede steekbal op Matteo kon die weer 1 op 1 gaan met de keeper en schoot de bal weer koeltjes raak. Lisse begon steeds harder te voetballen en raakte gefrustreerd Tristan werd weer is onderuit gehaald binnen de 16 waardoor er weer een strafschop kwam. Deze keer mocht Keeper Joshua hem nemen en wonder boven wonder schoot hij de bal raak en kwam fco op 1-9.

Wetende dat fco door moest blijven drukken om Katwijk in te halen op doelsaldo zette Tristan weer een dribbel in en kon die weer afmaken om zijn hattrick compleet te maken. Vlak hierna had Tristan zin in nog een goal en maakte hij zijn 4e van de wedstrijd.

Fco had de hele wedstrijd veel corners maar er kwam weinig succes uit totdat Nelson de bal goed in de 16 voor gaf en de bal kwam recht voor de voeten van Eyzo terecht die na al zijn vele kansen ook zijn goaltje mee kon pikken.

Helaas kregen Tristan en Quinten nog een gele kaart vanwege wat ruzie met Lisse maar naast dat was het een perfecte wedstrijd van Fco en nadat Katwijk op dezelfde dag met 3-1 van vvsb gewonnen heeft is het nu aan Fco om met meer dan 8 goals te winnen van Kagia volgende week. Mocht dit niet lukken moet fco alsnog winnen van Kagia en dan staat over 2 weken de kampioenswedstrijd tegen Katwijk op het programma die dan gewonnen moet worden. Tot volgende week!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!