Noordwijkerweg 53 A
2231NJ
RIJNSBURG
tel. 071-4021506

“Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint” een echte Cruijffiaanse waarheid. Daar voegde bondscoach Koeman afgelopen vrijdag aan toe: “We maakten fouten op plekken waar je dat never nooit mag doen”. Daarmee hebben we ook de wedstrijd van FO Oegstgeest O23-1 tegen Rijnsburgse Boys in een zin samengevat.

Naast de harde tegenwind die FC Oegstgeest de eerste helft parten speelde, zorgden fouten in de Oegstgeester opbouw met name voor de kansen en daarmee de 3 doelpunten voor Rijnsburgse Boys, want op eigen kracht kon het O23-team uit Rijnsburg nauwelijks een vuist maken. FC Oegstgeest stelde daar overwegend goed en verzorgd voetbal tegenover, op die 3 knullige fouten na, waarvan 1 vóór rust.

Aanvallend hadden we het de eerste helft moeilijk met een straffe wind recht in ons gezicht, maar met de bal laag over de grond combinerend kwamen we toch geregeld in de 16 van Rijnsburg en zelfs een keer 1 op 1 door Felix. Hij zag zijn schot, dat eigenlijk een doelpunt had moeten zijn, geblokt door de keeper. Ook Michiel had nog een kans, maar weer verkleinde de Rijnsbugse keeper zijn doel goed en kon redding geven op Michiels inbreng. Zo keerden we met een 1-0 achterstand terug naar de kleedkamer om het strijdplan voor de tweede helft, met de wind in de rug, te beramen.

FC Oegstgeest startte opportunistisch en zette druk op Rijnsburgse helft, maar kreeg in de 7 e minuut een ietwat gemakkelijk gegeven vrije schop tegen, wegens klemmen van Rogier. De vrije trap leverde geen gevaar, maar het daaropvolgend weifelend uitverdedigen gaf Rijnsburg zo maar de gelegenheid om van dichtbij te scoren (2-0). Dat leek een streep door de rekening, maar direct een minuut daarna schoot de bal uit een afstandsschot van Tom, gedragen door de wind, onder de armen door van de naar de hoek gestrekt gaande Rijnsburgse keeper en was de aansluitingstreffer alweer een feit (2-1).

Een schot van Warre op randje 16 meter ging rakelings naast en in de 17 e minuut kreeg Felix na een lange bal de kans op de gelijkmaker, maar weer zag hij de keeper zijn schot kraken. Jesse pikte de afvallende bal op en schoot van zo’n 25 meter in een streep de bal snoeihard diagonaal in de kruising. Prachtige schuiver (2-2).

Aangezien Rijnsburgse Boys deze fase in de ‘tegenhouden-modus’ stond, was daar eigenlijk geen gevaar van te duchten en moest er weer een fout in de opbouw van FC Oegstgeest aan te pas komen om de gastheren in het zadel te helpen. Dat bracht hen in een overtal situatie tegenover keeper Gijs die de eerste inzet nog kon keren, maar de rebound onhoudbaar langs hem heen zag schieten (3-2).

Weer keek FC Oegstgeest onnodig tegen een achterstand aan, maar weer was dat gelukkig van korte duur, want 2 minuten later speelde Thijmen rechts in het strafschopgebied zijn mannetje uit, legde terug op Michiel, die de bal tegen de keeper op schoot. De bal kwam uit de rebound voor de voeten van Fabian, die vervolgens eenvoudig de bal het lege doel in kon schuiven (3-3).

Nu was het een kwestie van doordrukken, want Rijnsburgse Boys was klaar om over de knie te gaan, maar een doelpunt werd vanwege buitenspel (het zal???) afgekeurd; een strak schot van opkomende back Benjamin belandde in het zijnet en een schotje van Michiel miste kracht om de keeper te verrassen. In de slotfase van de wedstrijd kreeg FC Oegstgeest nog een vrije trap op zo’n 25 meter van de goal, na een (niet gegeven gele kaart) overtreding op Thijmen. Jesse stond achter de bal en schoot de bal gedragen door de wind met veel vaart naar de goal. Terwijl iedereen een schot in de lange hoek verwachtte, waaronder de keeper, die aan de grond genageld leek, vloog de bal richting korte hoek, maar passeerde de pal centimeters langs de verkeerde kant van de paal.

Zo bleef de wedstrijd uiteindelijk qua score in evenwicht en deed FC Oegstgeest zich mijns inziens tekort. Ondanks dit puntenverlies, stegen we wel een positie in de stand, die wordt aangevoerd door Lugdunum op 4 punten, maar met 1 wedstrijd meer gespeeld en wordt afgesloten met Warmunda. Die staat voor volgende week op de agenda en laten we daar nou nog net een appeltje mee te schillen hebben of zoals Koeman zei: “ik verwacht zaterdag (red.) een reactie”.

De foto’s van deze wedstrijd zijn vanwege de harde wind weggewaaid, sorry.