de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Met slechts 1 punt uit 2 wedstrijden is regerend winterkampioen FCO O23-1 zuinig de voorjaarscompetitie ingestapt. De promotie naar Eerste Klasse 1 levert tegenstanders op die niet met twee vingers in de neus zijn te verslaan. Er moet een volledig team staan; er moet 100% inzet zijn en de kansen moeten worden verzilverd. Daar komt bij dat iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen en verliezen.

Met deze waarheden trad FCO O23-1 afgelopen zaterdag thuis op veld 3 aan tegen Lugdunum O23-1. We hadden dit team als eens eerder op bezoek gehad, maar toen duurde de wedstrijd slechts 12 minuten, toen de wedstrijd werd gestaakt omdat een van de Lugdunum spelers heel onfortuinlijk een dubbele beenbreuk opliep. Deze jongen was gelukkig weer redelijk hersteld, maar wel gestopt met voetballen en zat als toeschouwer in de dug-out.

FC Oegstgeest, met 15 man present, startte overtuigend en kwam in de 12 e minuut al op voorsprong. Felix kwam op het moment van de dieptepass van achter zijn tegenstander, waardoor de scheidsrechter terecht het vlagsignaal negeerde. Felix kon vrijuit doorlopen en schoot de bal geplaatst in de korte hoek binnen (1-0). Protesten van Lugdunum ten spijt bleef de 1-0 in het scheidsrechtersboekje staan.

FC Oegstgeest bleef na de 1-0 de bovenliggende partij, gaf achterin niks weg, Warre, Jelte en speelde sterk op het middenveld en kon vrij gemakkelijk de snelle voorhoede bedienen. Zo ook in de 30 e minuut toen Fabian en Jesse net over de middenlijn de bal veroverden en deze aan Rogier meegaven. Rogier pakte een aantal meter en leverde de bal dwars door het midden aan Jens, die de bal vervolgens heerlijk binnenschoot (2-0).

Kort daarop een prachtige goal over veel schijven. Door veel beweging zonder bal werd telkens de vrije man gevonden. Rogier schoof in en kreeg de bal mee van Jesse. Weer werd Jens in de diepte aangespeeld. Hij pakte de achterlijn en legde de bal perfect terug op Fabian bij de 2 e paal, die de bal vervolgens eenvoudig kon binnenlopen (3-0). Prachtig doelpunt, door de eenvoud waarmee Lugdunum werd omspeelt.

Vlak voor rust werd een Oegstgeester veel belovende aanval over rechts door de Leidse linksback onreglementair gestopt, wat hem op 10 minuten ‘strafbank’ kwam te staan. Van deze overtalsituatie tot aan rust kon FC Oegstgeest niet verder profiteren. Desalniettemin een overtuigende eerste helft, energiek spel, soepel lopende combinaties, mooie doelpunten en met een ruime voorsprong de kleedkamers in.

De tweede helft had Lugdunum de verdediging wat anders neergezet om de gevaarlijke dieptepasses eruit te halen. Daarmee was de angel uit het Oegstgeester aanval en kwamen beide teams meer in evenwicht. Dit gaf Lugdunum ook de gelegenheid zich wat vaker op de helft van FC Oegstgeest te laten zien. Keeper Gijs moest zelfs één keer gestrekt naar de hoek, maar daar bleef het eigenlijk wel bij, want voor de rest hadden Rogier, Timon, Benjamin en Jesse de zaakjes achterin prima op orde.

En vierde doelpunt vlak voor tijd werd weer door de Lugdunum grensrechter wegens buitenspel afgevlagd en deze keer gaf de goed leidende scheidsrechter hem het voordeel van de twijfel, waardoor de eindstand 3-0 bleef. Een terechte overwinning en daarmee klimmen we op naar de 4 e positie. Volgende week wacht ons koploper RCL die we bij winst tot op 1 punt kunnen naderen. Ik zeg: “DOEN!”