Oegstgeesterweg 2 B
2334BZ
LEIDEN
tel. 071-5154725

Het was D-day voor FC Oegstgeest O23-1 in de 1e klasse Onder 23 voorjaarscompetitie. Tegenstander dit weekend was Lugdunum O23-1, leider in deze competitie met 7 punten voorsprong op FC Oegstgeest. Bij winst of gelijkspel kon Lugdunum deze wedstrijd het kampioenschap binnenhalen.

Captain Rogier van FC Oegstgeest was er voor de wedstrijd duidelijk over: “Dat Lugdunum kampioen wordt, vinden we op zich niet erg, maar niet vandaag, niet tegen ons”. Lugdunum daarentegen was overtuigd van een positief resultaat en pakte flink uit met muziek, vlaggen, rookbommen, vuurwerk en een professionele spelersopkomst tegenover het ongeveer 100-koppige publiek.

Het werd een eerste helft waarin beide teams wilden voetballen en volledig aan elkaar gewaagd waren, met slechts enkele kleine mogelijkheden aan beide zijden. Een hachelijk moment uit een corner van Lugdunum was het enige hoogtepuntje van de eerste 45 minuten en met de beginstand op het scorebord gingen beide teams rusten.

Aangezien FC Oegstgeest niks aan een gelijkspel had, moesten zij de tweede helft komen en meer risico nemen, wetende dat nagenoeg elke aanval van Lugdunum steevast eindigde bij Timon, die weer als een rots in de branding op FC Oegstgeests helft heerste. Slechts eenmaal, in de 64e minuut kwam Lugdunum als gevolg van een glijpartij, voor keeper Gijs, maar werd de bal hopeloos hoog overgeschoten. Daar kwam Oegstgeest goed weg en werd direct weer de aanval gezocht, maar het spel van Oegstgeester zijde wilde niet vlotten, de combinaties liepen niet zoals we van hen gewend zijn. Tot aan het Lugdunummer strafschopgebied lukte het nog wel, maar Lugdunum stond goed en telkens waren de eindpass of de afstandsschoten onzuiver. De Leidse keeper konden we niet echt in problemen brengen.

De scheidsrechter, die voor deze gelegenheid een gele en rode kaart in zijn zak had gestoken, wilde het groen-wit feestje niet bederven en hield deze op zak, ook toen Timon vlak voor onze ogen vanachteren lelijk hard op de enkels werd getackled. Met nog een kwartier te gaan werd door captain Rogier besloten achterin 1 op 1 te spelen en werden verdedigers gewisseld voor aanvallende middenvelders en aanvallers. Lugdunum had aan de 0-0 stand voldoende en liet zich inzakken en rekende op een counter.

Met nog enkele minuten op de klok volgde die counter met 4 groenwitten tegen 1 verdediger. De aanval werd in eerste instantie niet goed uitgespeeld, dus kon keeper Gijs de bal wegtrappen, maar precies in de voeten van een Lugdunum speler waarmee de Leidse formatie met z’n drieën voor keeper Gijs verscheen. Een ongelijke strijd waarbij Lugdunum de 1-0 kon binnenschieten. Alles wat groenwit was rende het veld op en vuurwerk werd ontstoken. De buit was binnen, FC Oegstgeest verslagen achterlatend.

De competitie is voorbij, ondanks dat we nog 2 wedstrijden te spelen hebben, maar die zijn om keizers baard. Alhoewel …. we kunnen ons nog revancheren op de verloren wedstrijd in Warmond én we moeten nog tegen RCL, wat altijd wedstrijden zijn op het scherpst van de snede. Dus dit keer ff geen kampioenschap, maar er is nog genoeg om voor te strijden, zo lijkt me.

Alle foto’s van deze wedstrijd bekijken, klik hier.