Spekkelaan 1
2161GH
LISSE
tel. 0252-413494

“Hoe kan dat nou, we zijn helemaal weggespeeld, maar staan wel met 1-0 voor” zei een FC Lisse speler tegen zijn ploeggenoten op weg naar de kleedkamer voor de rust. Daarmee versloeg hij in één zin de gehele eerste helft, want FC Lisse was welgeteld één keer gevaarlijk geweest voor het doel van FC Oegstgeest, maar daarmee wel direct doeltreffend gebleken.

Daarentegen was FC Oegstgeest in de beginfase al twee keer dicht bij de openingstreffer maar won de FC Lisse keeper, met de opmerkelijke naam ‘Jägermeister’, de 1 op 1 met Felix en ging een afstandsschot van Isac van zo’n 20 meter rakelings naast. In de 28e minuut kwam Felix na een aanval over links weer 1 op 1 met de keeper en stiftte de bal met gevoel over de uitkomende keeper, die vervolgens zag dat een engeltje op de lat en doellijn een Oegstgeester voorsprong voorkwam. Een 1 op 1 enkele seconden later van Jesse eindigde in een botsing met de uitkomende keeper, maar ook niet meer dan dat, zo besliste de goed leidende scheidsrechter.

Ook Thijmen kon in de 32e minuut de ban niet breken, nadat hij op rechts de diepte in werd gestuurd en met een snoeihard schot vanuit een moeilijke hoek de goed opgestelde keeper vond. Toen in de 34e minuut FC Lisse een vrije trap van eigen helft mocht nemen en de bal in een streep naar voren schoot, werd deze opgevangen en direct in een mislukt schot richting goal geschoten, waar een mee opgekomen FC Lisse speler de bal best knap in het doel volleerde. Daarmee stond FC Lisse tegen alle verhoudingen in op 1-0 en kon het meegereisde Leidse Lugdunum elftal, dat FC Oegstgeest als enige directe concurrent voor het kampioenschap ziet, uit z’n dak gaan.

De intenties de tweede helft van FC Oegstgeest waren overduidelijk: “Erop en erover”. In de tweede minuut leverde dat al een eerste mogelijkheid op toen Benjamin over links in het strafschopgebied een een-tweetje aanging met Felix, maar zijn schot hard in het zijnet belandde. Een indraaiende bal van Fabian, buitenkantje rechts richting kruising in de derde minuut, had net te weinig vaart om de keeper te verslaan.

20-25 minuten lang zette FC Oegstgeest ongelooflijk veel druk in en rond het strafschopgebied van FC Lisse, maar schoten van Jesse, Jens, Rogier, Fabian en Thijmen misten doel of werden gekraakt. De bal moest er toch een keer ingelopen worden zou je denken, maar telkens stond een FC Lisse been van verdedigers met toepasselijke namen als ‘de Tank’ een doelpunt in de weg. Met 21 spelers op de helft van FC Lisse lag er wel veel ruimte achter de FC Oegstgeest verdediging, waar FC Lisse met lange ballen en snelle counters van probeerde te profiteren. Vaak werd het gat tijdig dichtgelopen, maar in de 28e minuut moest een prima safe van keeper Gijs, zijn team van een grotere achterstand behoeden.

FC Oegstgeest was daarmee gewaarschuwd, maar had niet veel keus. Er moest in de resterende tijd nog twee keer gescoord worden om het kampioenschap nog in eigen hand te houden. Dus trok FC Oegstgeest weer volop naar voren en leidde balverlies op randje 16 meter en de daaropvolgende ‘lange peer naar voren’ alsnog een verdubbeling van de Lisser score in. Het Lugdunum-team ontstak daarop een groen gekleurde rookbom en vierde daarmee alvast de titel die hen in theorie nauwelijks meer kan ontgaan.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld en ondanks dat FC Oegstgeest in het resterende kwartier nog deed wat het kon, bleven nu de grote kansen uit en resteerde een Oegstgeester verdediging als een ‘geitenkaas’ zoals Cruijff zou zeggen en kon keeper Gijs in de 43e minuut nog een 2 op 1 in zijn voordeel beslissen om een grotere nederlaag te voorkomen.

Voor Lugdunum gloort, met nog 3 wedstrijden te spelen en 7 punten voorsprong op FC Oegstgeest het kampioenschap, maar ……… FC Oegstgeest heeft 1 wedstrijd minder gespeeld en moet nog tegen Lugdunum (de eerste wedstrijd werd door FC Oegstgeest overtuigend met 3-0 gewonnen) en in deze competitie wint en verliest iedereen van iedereen, dus wat mij betreft is het nog niet gespeeld. Volgende week thuis tegen ditzelfde FC Lisse eerst maar laten zien dat de nederlaag van vandaag een vergissing was en dan zien we daarna wel verder.