de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Toen FC Oegstgeest O23-1 op 10 december vorig jaar hun kampioenswedstrijd hadden gespeeld, was dat tot afgelopen zaterdag 4 februari ook tevens hun laatste gezamenlijke sportinspanning geweest. In nieuw tenue (zie foto) gaf FC Oegstgeest O23-1 na dus bijna 2 maanden winterstop, acte de présence met 13 spelers. In een 1-4-3-3 formatie startte in de basis: Gijs op goal, Alessio, Timon, Rogier (C) en Lars als verdediging; Jesse, Warre en Fabian op het middenveld en Jens, Michiel en Benjamin als aanvalstrio. Thijmen startte als eerste wissel, Felix kwam de tweede helft; Jasper was geblesseerd en Mo en Floris afwezig.

Met een sinds de winsterstop ingevoerde ‘high five’ begroeting, wenste FC Oegstgeest en Rijnsburgse Boys elkaar na de toss een prettige wedstrijd, hetgeen wellicht heeft bijgedragen aan een uiterst sportief verloop van de gehele wedstrijd. Een wedstrijd die mede gezien de lange winterstop uitmondde in een ware uitputtingsslag.

Al na 3 minuten keek FC Oegstgeest tegen een 0-1 achterstand aan, omdat balverlies in de opbouw en de daaropvolgende omschakeling door Rijnsburgse Boys effectief werd afgestraft. De beginfase kenmerkte zich bij FC Oegstgeest sowieso door onwennigheid, ‘harde voeten’ en veel plaatsfouten. Desondanks domineerde FC Oegstgeest deze beginfase en werd Michiel in de 12 e minuut met een steekpass 1 op 1 op de Rijnsburgse keeper gezet, wat hij met een geplaatst schot perfect afrondde (1-1).

FC Oegstgeest bleef hierna dominant en kwam zelfs 7 minuten later op voorsprong toen Benjamin op een gelijksoortige manier in de diepte werd aangespeeld en ook zijn 1-op-1 met de keeper succesvol afrondde (1-2). “Hé, jullie weten ondertussen toch dat die gasten snel zijn, let nou toch eens op” verweet een Rijnsburgse Boy zijn verdediging, hetgeen ook leidde tot een paar omzettingen in de Rijnsburgse defensie, waarmee de aanval van FC Oegstgeest meer aan banden werd gelegd. Daardoor kwam er meer evenwicht en werd de strijd voornamelijk op het middenveld gestreden. FC Oegstgeest had het meeste balbezit en Rijnsburgse Boys zette hoogdruk. Mede doordat zowel de Oegstgeester als Rijnsburgse verdedigingen compact stonden, was het speelveld klein en leverde dat aan beiden zijden geen grote kansen meer op. Tot in de 45 e minuut het hoogdruk zetten van Rijnsburg, balverlies in de opbouw van Oegstgeest inleidde en door Rijnsburg in een treffer werd omgezet (2-2). Rust.

Timon bleef na rust met een spierblessure in de kleedkamer achter en Felix was ondertussen gearriveerd en kwam in de tweede helft op linksvoor. Het werd zo’n tweede helft waarin het team dat zou scoren, waarschijnlijk ook de winst zou pakken. Eerlijk gezegd leek FC Oegstgeest daar de meeste aanspraak op te maken, gezien het balbezit en het aantal mogelijkheden, maar afstandsschoten van Jesse en Benjamin zeilden rakelings naast en over en twee mooie rushes van Thijmen op rechts eindigden met een schuiver voorlangs en een hard schot in het zijnet, waar terugleggen op Fabian waarschijnlijk een betere optie was geweest.

Nadat Fabian op de rand van het strafschopgebied met een onreglementaire sliding werd gevloerd, moesten de Rijnsburgse Boys de laatste 10 minuten met 10 man verder, wat de kansen voor FC Oegstgeest leek te vergroten. Rijnsburgse Boys sloot de gelederen rond het strafschopgebied en maakte van hun goal een onneembare vesting. Daarbij waren de krachten bij zowel FC Oegstgeest als Rijnsburgse Boys grotendeels weggevloeid, waardoor de wedstrijd uiteindelijk toch onbeslist eindigde (2-2).

Op zich geen slecht resultaat voor een eerste wedstrijd na 2 maanden ‘niks doen’, alhoewel gezien het lichte Oegstgeester overwicht en het aantal kansen er vandaag misschien toch iets meer in had gezeten. Maar goed, volgende week tegen Warmunda: nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen.