Facebook Toestaan Niet toestaan

Fc Oegstgeest jo15-3 stijgt naar eerste plaats na belangrijke overwinning op Foreholte

tel. 071-5171463

Na de succesvolle derby van vorige week tegen ASC was het vandaag aan de mannen van fco jo15-3 om het tegen Foreholte jo15-2 op te nemen die op de 3e plek staan terwijl fco 2e staat. Het strijdtoneel van de wedstrijd was veld 4 op de Voscuyl, een veld waar ze bij fco jo15-3 wel bekend mee zijn. De wedstrijd startte om 08:30 en met een paar half slapende koppies begonnen we aan de wedstrijd.

Fco begon de wedstrijd meteen sterk door Foreholte vroeg vast te zetten en gebruik te maken van de enorme windvlagen die we eerste helft mee hadden. Eyzo die vandaag weer is in de spits mocht starten kon al vroeg de 1-0 binnen tikken na een goede actie vanaf de rechterkant van Connor.
Fco merkte dat Foreholte veel moeite had met het verdedigen van hoge diepe ballen en zo kwam alweer de volgende steekbal op Connor die weer is aan een sprint begonnen was en 1 op 1 ging op de keeper en deze koeltjes afmaakte. 2-0 al!

Fco bleef lekker voetballen en wist dat ze met een ruime voorsprong de rust in moesten gaan omdat in de 2e helft de wind natuurlijk tegen staat. Tristan kwam er met een paar mooie combinaties langs en maakte zo al de 3-0 in het voordeel van de vossen uit Oegstgeest. Na een overtreding op een speler van Foreholte kreeg Foreholte een vrije trap die meteen voorgegeven werd, en door de matige communicatie achterin maakte Foreholte zo de 3-1 en kon het de 2e helft alle kanten op, na deze goal floot de scheids af zodat de spelers thee konden gaan drinken.

Fco wist dat ze de 2e helft scherp moesten verdedigen omdat Foreholte nu optimaal gebruik ging maken van de wind in de rug. Meteen na de aftrap voor de 2e helft zette Karel een geweldige actie in vanaf de rechterkant en gaf hem goed voor aan Tristan die de bal stijf in de kruising schoot waardoor fco alweer op 4-1 kwam!

Helaas maakte Foreholte goed gebruik van de wind mee en scoorde ze alweer snel de 4-2. De druk van Foreholte bleef komen en na een sliding van Sam op de man in de 16 kreeg Foreholte een penalty mee. 4-3 en het was alweer billen knijpen... Gelukkig dat na een paar wissels Connor weer werd diep gestuurd en die speelde 2 man uit en maakte zijn 2e goal van de dag waardoor het alweer 5-3 stond. Na nog vele kansen van Foreholte bleef de stand 5-3 dankzij goed verdedigend werk van onze achterste linie.

En toen na de wedstrijd het nieuws binnen kwam dat koploper Katwijk jo15-1 verloren heeft tegen Valken veranderde de toch wat vermoeide koppies in gemotiveerde blikken die er alles aan gaan doen om aan het eind van het seizoen met die beker in de handen te staan. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VVSB op het programma maar eerst hard trainen deze week!!