Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Na 3 bekerwedstrijden gespeeld te hebben waarin 2x gelijk en 1x gewonnen werd tegen respectievelijk RKDEO, Die Haghe en SC Monster, stond afgelopen zaterdag 24 September de 1ste competitiewedstrijd voor Vrouwen 1 op het programma. De uitwedstrijd tegen SC Sportlust`46 vrouwen 1 was de aftrap wedstrijd voor onze vrouwen om de 3de klasse C te openen.

Vanwege een kleine vertraging op de weg naar Woerden en een uitgelopen wedstrijd op het zelfde veld begon de wedstrijd 15 minuten later dan gepland, Oegstgeest met een 14 koppige selectie afgereisd naar de Utrechste Provincie gebrand om in de 1ste wedstrijd van de competitie gelijk 3 punten mee terug naar huis te nemen.

Vanaf het begin van de wedstrijd hadden de Voscuyl bewoners de bovenhand in de wedstrijd dit resulteerde alleen nog niet in hele grote kansen, hoogstens tot een paar spelden prikjes. Via speelsters Assala en Gillian vanaf de flanken was er wel dreiging maar helaas viel de bal steeds net niet goed om scorend af te drukken.

Sportlust stelde hier ook af en toe een speldenprikje tegenover maar kwam ook niet tot een 100% kans. De rust werd ook ingegaan met de score waar de wedstrijd mee begon 0-0.

In de 2de helft was het snel duidelijk dat de Oegstgeestse Selectie het tempo ging opvoeren om de wedstrijd open te breken, en zo was het in de 65ste minuut eindelijk raak. Na een goede onderliggende actie van Evienne en Yu-Lin kwam de bal Bij Gillian die de bal bij Assala kreeg die vervolgens keurig de bal in het netje bij de Woerdense Keepster schoot 0-1.

Deze goal was een goede motivatie boost want Oegstgeest ging steeds vrijer spelen en gingen nog meer de vrije ruimtes gebruiken op de helft van de tegenstander. 10 minuten voor tijd besliste Yu-Lin de wedstrijd door de 2-0 binnen te schieten en waren de 3 punten een feit. Het slotstuk van de wedstrijd was voor het laatste doelpunt na een sterke opbouw kwam de bal aan de rechter kant bij de opgekomen Chantal die met een goede voorzet Assala kon bereiken die vervolgens de eindstand op het scorebord kon zetten 0-3.

Oegstgeest neemt de volledig verdiende 3 punten mee terug naar de Voscuyl, de competitie is begonnen en deze zijn we goed begonnen. Aankomende week gaan we verder bouwen en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd. Aanstaande zaterdag 1 Oktober speelt de vrouwen selectie thuis tegen Foreholte Vrouwen 2, de wedstrijd begint om 14.00 uur. Tot volgende week