1e Mientlaan 1
2223LG
KATWIJK ZH
tel. 071-4015075

Na een emotionele periode de afgelopen weken die werd afgesloten met de verloren thuiswedstrijd tegen Quick Boys Vr1 (1-2), stond afgelopen weekend na een week zonder wedstrijd, de wedstrijd tegen FC Rijnvogels VR2 op het programma.

Na wat kleine oponthoud begon de wedstrijd op veld 3 van sportpark de Kooltuin 10 minuten later dan gepland. Dat ook deze wedstrijd geen makkelijke zou gaan worden dat sprak wel uit de resultaten van de opponent van de vrouwen, Rijnvogels die tot vandaag alle wedstrijden had gewonnen en ook in de beker poule indrukwekkende uitslagen had neergezet moest verslagen worden om de aansluiting in de competitie te houden.

Wedstrijden tussen Oegstgeest en Rijnvogels zijn altijd wedstrijden waarin veel gebeurt zo ook vandaag. Oegstgeest begon de wedstrijd redelijk binnen 6 minuten waren er al 2 speldenprikjes van de bezoekers, maar deze wisten ze nog niet om te zetten in doelpunten. Na ongeveer 10 minuten kantelde de wedstrijd door het fysieke spel van de gastvrouwen werd Rijnvogels de bovenliggende partij en kreeg het ook een gelijk een paar serieuze kansen, in de 15de minuut werd een van deze kansen goed uitgespeeld en kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

Oegstgeest wat in de 1ste helft voornamelijk tegen zichzelf aan het voetballen was in plaats van tegen de tegenstander had moeite om in het eigen spel te komen en kwam ook weinig meer aan kansen. Toch lukte het de bezoekers vanaf de 30ste minuut iets meer in het eigen spel af te dwingen waardoor er meer op de helft van de thuisploeg gespeeld kon gaan worden, dit resulteerde in een paar kansen waar helaas het geluk niet mee zat voor de Voscuyl Bewoners. Assala schoot de bal op de paal en Yu-Lin zag een schot over het doel van de Katwijkse keepster gaan, die per slot van rekening vorig seizoen nog het doel verdedigde op de Voscuyl.

Zo wist Rijnvogels met een 1-0 ruststand de kleedkamers op te zoeken. Dat er wedstrijden zijn waar de 1ste helft niet op de 2e lijkt is bekend, zo ook deze zaterdag. In de 2e helft stond er ander Oegstgeest op het veld die vanaf het begin lieten zien dat er maar met 1 ploeg de punten mee naar huis zouden gaan. De Oegstgeestse formatie stond sterk in het 2e bedrijf en Rijnvogels had daar duidelijk moeite mee. Er werden kansen gecreëerd en de thuisploeg kon eigenlijk alleen vanuit de counter voor dreiging zorgen. Deze counteraanvallen waren wel degelijk gevaarlijk en in de 55ste minuut moest Gitte zeer daadkrachtig optreden om een grotere achterstand te voorkomen.

Uit de lange bal van de keepster die volgde kon Gillian die de laatste linie van de Katwijkers te snel af was, de keepster omspelen en met haar linkerbeen de gelijkmaker tegen de touwen schuiven. Dit was een enorme motivatie boost voor de bezoekers want drie minuten later was het Evienne die vanuit een voorzet van Renate de 1-2 binnen kon tikken.

Een heerlijke opsteker voor de Oegstgeestse selectie nu alleen de wedstrijd nog over de streep trekken. De 2e helft ging steeds heen en weer over het veld Oegstgeest zeker met het betere spel maar Rijnvogels bleef dreigend, maar ook zeker de kansen van onze dames waren zeer gevaarlijk.

Beide keepsters wisten de rest van de wedstrijd hun doelen schoon te houden. Na het eindsignaal van de scheidsrechter was de euforie van de overwinning heel duidelijk te zien bij de Oegstgeest selectie dat dit 3 hele lekkere punten zijn die zijn gepakt.

Een goede overwinning die bereikt is door als team alles te geven en keihard te werken, volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is Voorschoten`97 VR1, de wedstrijd begint om 14.15 uur. Tot volgende week