2334BZ
LEIDEN
tel. 071-5174083

Slechts 2 minuten …..

Met ‘harde voeten’ in de bekercompetitie kreeg FCO O23-1 bij Forum Sport alle hoeken van het veld te zien (7-1) ; troffen we thuis tegen vv Wilhelmus alle hoeken en gaten van het aluminium, ballenvanger en kinderspeeltuin (2-1) (link: zie foto’s) en eindigde vorige week de bekerwedstrijd tegen Lugdunum O23-1 al na 20 minuten op noodlottige wijze met een dubbele beenbreuk voor een Lugdunum speler (wij wensen hem beterschap en een spoedig herstel).

De kampioensformatie van vorig jaar is voor aankomend seizoen op enkele plekken gewijzigd: Tjeerd is gestopt, Senne is verhuisd naar een studententeam in Rotterdam (veel plezier Senne), Leo is terug van een sabbatical en Floris, Felix en Mo versterken het team (welkom mannen), maar met keeper Gijs, captain Rogier, verdedigers Lars, Timon, Jasper, Alessio; middenvelders Fabian, Warre en Jesse en aanvallers Benjamin, Thijmen, Michiel, Tjeerd en Jens is het toch ook nog lekker vertrouwd.

Met maar liefst 14 spelers trad FCO op het bij- annex honkbalveld van vv Lugdunum aan, om het op te nemen tegen de O23-2 van de Kikkerpolder bewoners. We kennen dit team nog van vorig seizoen, waarbij telkens relatief gemakkelijk van hen werd gewonnen. Dus met enige gemakzucht leek FCO aan de wedstrijd te beginnen, hetgeen hen door een slordigheid in de opbouw binnen 2 minuten op een 1-0 achterstand kwam te staan.

Slechts die 2 minuten had Lugdunum de illusie dat er vandaag wat te halen was, want twee keer met de ogen knipperen was de stand alweer gelijk, toen Floris op rechts de bal meegaf aan Benjamin die in eerste instantie snoeihard in de korte hoek tegen de keeper aanschoot, maar in de rebound alsnog doel trof (1-1).  Een minuut later ontsnapte Felix op links aan zijn tegenstander en legde de bal terug op Jesse, randje 16 meter en hij schoot de bal laag en hard in de rechterhoek (1-2).

In de 15e minuut plukte keeper Gijs de bal vanuit een corner uit de lucht en trapte de bal naar de van eigen helft startende Benjamin die op snelheid zijn twee belagers voorbleef en de keeper voor de 1-3 simpel passeerde. Vlak daarna bood knullig Leids uitverdedigen Benjamin op een meter van het doel de gelegenheid al binnen 20 minuten zijn hattrick te completeren (1-4).

Ook Thijmen op rechts kreeg kort daarop een open kans, maar zag zijn schot in de korte hoek geblokt en een lobje van Fabian belandde op het dak van Lugdunums doel. Op het halve uur leidde een dribbel van Benjamin een volgend doelpunt in. Op de rand van het strafschopgebied aangekomen tikte hij de bal naar de vrijstaande Mo, die ‘m vervolgens hard en laag de rechter hoek inschoot.

Ondanks het eenrichtingsverkeer kreeg ook Lugdunum nog wel wat kansen, maar om een doelpunt te scoren moet ook keeper Gijs nog worden gepasseerd. In een 1 op 1 situatie tikte Gijs met het puntje van zijn schoen de bal alsnog over het doel tot corner. Thijmen nam in de 37e minuut vanaf recht een corner en schoot de bal over de uitkomende keeper heen richting tweede paal, waar Fabian de bal via de grond binnenkopte (1-6).

Vlak voor rust deed Lugdunum toch nog wat terug door een slechte ingooi te onderscheppen en ongehinderd door te lopen naar keeper Gijs, die deze keer zijn meerdere in de Leidse aanvaller moest erkennen (2-6).

Toen de tweede helft 10 minuten was gevorderd, kreeg Michiel de bal net buiten het strafschopgebied aangespeeld; kreeg ruimschoots de tijd om aan te nemen, te controleren en uit te halen. Met wat hulp van de Leidse goalie stond de 2-7 op het scorebord. Bij een volgende aanval van FCO over rechts leverde Mo de bal perfect af bij de inkomende Felix die van dichtbij kon binnenschieten (2-8).

Amper 2 minuten later belandde een gedrukt schot van Thijmen op de paal en de bal bij het wanhopig uitverdedigen voor de voeten van Mo, die vanaf 20 meter in een streep de bal het doel in vuurde (2-9). Ondanks dat Leidens Ontzet pas over een week is, was het wel alvast prijsschieten in de Kikkerpolder, want in de 19e minuut passte Michiel de bal met een afgemeten curve op Felix die oog in oog met de keeper niet verzuimde (2-10).

Vanaf 40-50 meter leek het voor ons én de scheidsrechter dat Jesse in eigen strafschopgebied hands maakte, maar dat was het niet. Met een 2-10 voorsprong maak je van zo’n cadeau gegeven strafschop natuurlijk niet zo’n punt van, zeker omdat de scheids tot dat moment een prima wedstrijd floot. Lugdunum pakte dit cadeautje met genoegen uit (3-10). Het slotakkoord was weer voor FC Oegstgeest en een hattrick voor Mo, die een houdbaar afstandsschot achter de grabbelende keeper zag belanden.

De kop is eraf en met deze monsterzege pakt FCO direct de koppositie in de Onder 23 1e klasse 02 Najaar competitie. Dat schept verwachtingen voor de toekomst.

Foto’s van deze wedstrijd en van de wedstrijd tegen vv Wilhelmus vind je <hier>.