Noordwijkerweg 53 A
2231NJ
RIJNSBURG
tel. 071-4021506

Terwijl op Sportpark Middelmors de spanning al ruim van tevoren te voelen was voor de kraker tussen Rijnsburgse Boys en vv Katwijk, liep FC Oegstgeest O23-1 zichzelf warm voor hun wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys O23-3. Het was veel tegen weinig, want naast de 11 Boys op het veld was ook de gehele dug-out gevuld met geel-zwart, terwijl FC Oegstgeest het met slechts één wisselspeler moest doen. Nagenoeg de gehele Oegstgeester achterhoede (Rogier, Timon en Jasper) was er vandaag niet, dus was het een beetje schuiven: Gijs op doel; Floris, Benjamin, Jesse en Alessio achterin; Michiel, Fabian en Warre op het middenveld en Jens, Mo en Felix in de aanval. Oscar startte als assistent van de scheids.

FC Oegstgeest ging furieus van start en nam de eerste 2 minuten de Rijnsburgse keeper al twee keer onder vuur. Maar toen deze eerste aanvalsstorm was geluwd, kwam de wedstrijd in evenwicht. Het spel bewoog heen en weer met kleine kansjes aan beide zijden. In de 26 e minuut ‘vocht’ Mo zich met de bal aan de voet vrij in de 16 meter en schoot strak in de hoek en liet de keeper kansloos (0-1). Kort daarop kreeg ook Rijnsburgse Boys een dot van een kans, maar schoot de bal hoog in het zijnet.

7 minuten na de openingstreffer verdubbelde FC Oegstgeest de score en weer was het Mo die sterk aan de bal op de rand van het strafschopgebied zichzelf de ruimte verschafte om uit te halen (0-2). Rijnsburgse Boys wisselde gestaag door om telkens verse voeten in te zetten, maar de FC Oegstgeest verdediging stond als een huis en alle gaten werden dichtgelopen. Rijnsburgse Boys kreeg wel wat mogelijkheden maar de afstandsschoten waren geen probleem voor keeper Gijs of verdwenen hoog over de ballenvanger. Ondertussen was Oscar in het veld gekomen en was hem niet aan te zien dat hij al ruim een jaar geen wedstrijd meer had gespeeld.

Op slag van rust (42 e minuut) werd langdurig balbezit door FC Oegstgeest, gevolgd door een van de mooiste aanvallen van de wedstrijd, bekroond met een prachtig doelpunt. De bal kwam van achteraf combinerend bij Jens in de voorhoede terecht, die met een subtiel hakje de bal op links bij Felix bezorgde. Felix had oog voor Warre, die geheel vrij voor de keeper verscheen en de strakke voorzet van Felix tot doelpunt promoveerde. Prachtig samenspel en perfect doelpunt (0-3).

Na rust hetzelfde spelbeeld, waarbij Rijnsburgse Boys duels niet schuwde, maar de scheidsrechter het geen seconde uit de hand liet lopen. Alle pogingen van Rijnsburgse Boys om in de buurt van keeper Gijs te komen werden de kop ingedrukt en de afstandsschoten waren veelal een gemakkelijke prooi voor Gijs. Aan de andere kant moest de Rijnsburgse keeper soms vol aan de bak om verder leed te voorkomen. Terwijl de Dug-out van Rijnsburgse Boys leegstroomde om alvast een mooi plekkie op de hoofdtribune van veld 1 te bemachtigen, zette FC Oegstgeest een tandje bij.

Felix werd kort voor het eind van de wedstrijd net buiten het strafschopgebied gevloerd en nam zelf plaats achter de bal om deze vervolgens langs de muur en langs de keeper voor 0-4 de kruising in de krullen. Daarmee had hij naar zeggen van zijn vader revanche genomen op de nog nooit eerder gewonnen wedstrijden op Sportpark Middelmors. Toen het eerste gejuich vanaf het hoofdveld klonk, vond ook de prima leidende scheidsrechter het welletjes en haastte zich naar de streekderby.

FCO O23-1 doet goede zaken in ONDER 23 ZATERDAG - 1E KLASSE 02 NAJAAR met 9 punten uit 3 wedstrijden en 25 doelpunten voor en 3 tegen. Nu 2 weken rust en kan nauwelijks wachten tot de volgende wedstrijd op 29 oktober thuis tegen RCL O23-1.

Alle foto’s van deze wedstrijd bekijken: klik hier