de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Nadat vorige week FC Lisse O23-4 met 3-0 werd verslagen, was het dit weekend de beurt aan ‘broertje’ FC Lisse O23-5.  Deze rode lantaarndrager hadden we in onze uitwedstrijd al met 1-3 verslagen, maar van onderschatting mocht geen sprake zijn, want dit team had gewonnen van Lugdunum, waar wij met het minimale verschil van 0-1 van hadden gewonnen. Winst zou betekenen dat we de koppositie zouden overnemen van Rijnsburgse Boys, omdat zij dit weekend niet in actie kwamen.

Sinds tijden hadden we weer een volledig team, zonder invallers: Gijs op doel; een 4-mans verdediging bestaande uit Alessio, Rogier, Timo en Jasper; Middenveld: Jesse, Warre en Fabian en de voorhoede: Thijmen, Benjamin en Jens; eerste wissel Thijmen. Senne, nog volop revaliderend van een kruisbandoperatie, assisteerde scheidsrechter Jeroen Tillekens met de vlag.

Er waren weer behoorlijk wat ouders om van hun zoons én van het heerlijke voorjaarszonnetje te genieten en voor beide gevallen was hun gang naar De Voscuyl niet voor niets geweest. FC Oegstgeest nam direct het initiatief en zette FC Lisse vast op eigen helft. Na een kwartier kwam de bal via Thijmen vanaf rechts in het strafschopgebied en werd een schot van Benjamin geblokt. Ook de rebound door Jesse werd geblokt, maar belandde onfortuinlijk via de knie van een FC Lisse verdediger voor de 1-0 achter de Lisse keeper.

Ondanks de aanhoudende druk van FC Oegstgeest, het langdurige balbezit en het soms aardige combinatiespel van FC Oegstgeest, leverden dat geen 100% kansen op en moest een hak van een FC Lisse speler in de 40e minuut ervoor zorgen dat een schot van Jesse dermate van richting werd veranderd, dat de keeper verast was en de verkeerd hoek in dook (2-0). In overleg met de scheidsrechter mogen we dit doelpunt toch op naam van Jesse noteren.

Op slag van rust tekende zich het eerste wapenfeit van FC Lisse af met een flitsend schot buiten bereik van keeper Gijs, maar de bal ketste hard tegen buitenkant paal. Daarmee ging FC Oegstgeest met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in.

Direct nu rust pakte FC Oegstgeest door en was het Jens vanaf links die zijn strakke voorzet, gedragen door de wind, over de keeper heen rechtstreeks het doel in zag draaien (3-0). Nog geen 10 minuten later ontdeed Tjeerd zich op rechts van zijn tegenstander en liep vrijuit naar de goal. Warre die zo niet nog vrijer recht voor het Lisse-doel stond, werd het doelpunt gegund en tikte feilloos de 4-0 binnen. Prachtige combinatie en prima doelpunt!

Enkele minuten later waren de rollen omgekeerd en kreeg Tjeerd dwars door het midden de bal van Warre in zijn loop aangespeeld. Weliswaar gehinderd door twee achtervolgers kon Tjeerd toch redelijk vrij uithalen, maar zag zijn schot rakelings naast gaan. De 5-0 zou er toch komen en weer was het Warre die daarin een hoofdrol opeiste. Met een mooie kapbeweging op de rand van de 16 meter verschafte Warre zich een vrije schietkans, die hij 100% benutte. De bal vloog als een streep tegen onderkant lat achter de keeper. Wereldgoal en 5-0!

Daarmee was de eindstand een feit, want FC Lisse werd geen eretreffer gegund, want ook een fraai afstandsschot van FC Lisse vlak voor tijd werd door keeper Gijs tot corner verwerkt. Die corner leverde niets op behalve een pittige overtreding op Fabian, die nog voor het nodige tumult zorgde. Een mooi moment om de wedstrijd te beëindigen dacht scheidsrechter Jeroen en zo verdwenen de teams voor een verfrissende douche naar de kleedkamers, waar de 5-0 overwinning én het overnemen van de koppositie van Rijnsburgse Boys uitbundig werden gevierd.

Bekijk alle <foto’s> van deze wedstrijd.