de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Als er een tijdje geen verslag wordt gedaan over de O23-1, wil dat niet zeggen dat dit vriendenteam stil zit, dat er niets gebeurt. Afgelopen weken werd zowel Lugdunum O23-2 (0-1) als FC Lisse O23-5 (1-3) verslagen en heeft FC Oegstgeest ondertussen in 3 wedstrijden 6 punten vergaard en bekleedt daarmee de derde plek achter FC Lisse O23-4 (7 uit 5 wedstrijden). Laat dat nou ook precies de tegenstander zijn van dit weekend, dus een uitgelezen mogelijkheid om van stuivertje te wisselen.

Zo werd de wedstrijd door FCO dan ook benaderd en was FC Oegstgeest vanaf de aftrap vlijmscherp, gaf FC Lisse geen millimeter ruimte en was razendsnel in de omschakeling als de bal op het middenveld werd veroverd. Rond de 10e minuut ontdeed Benjamin zich met een actie op rechts van zijn tegenstander en bleef hem vervolgens op snelheid ruim voor. Michiel volgde in het centrum en kreeg de bal op een presenteerblaadje om de 1-0 binnen te tikken. Dit doelpunt werd door het team uitbundig gevierd, waarna captain Rogier zijn team weer tot scherpte maande.

Verdedigend stond het als een huis met Alessio, Timon, Rogier en Jasper. Op het middenveld combineerden Jesse, Warre en Fabian er lustig op los en bereikten veelvuldig de steeds van positie wisselende voorhoede: Kars, Benjamin en Michiel. In de 18e minuut werd een dieptepass vanaf rechts door Michiel op waarde geschat en goed gecontroleerd waarna de weifelende keeper simpel werd verschalkt (2-0).

Waar de FC Lisse spelers elkaar afvroegen of ze avond ervoor te veel gezopen hadden, was het devies van Rogier aan zijn spelers: “Nu niet verslappen” en dat gebeurde ook niet. Wat FC Lisse ook probeerde, ze kwamen niet in de buurt van keeper Gijs en toen in de 34e minuut bij de zoveelste balovername op het middenveld, Benjamin tot aan rand 16 meter kon opstomen en vrijuit kon schieten, lag de 3-0 onhoudbaar achter de FC Lisse-goalie.

FC Lisse speelde de tweede helft in een 4-4-2 formatie en FC Oegstgeest leek wat gas terug te nemen, waardoor we weliswaar nog steeds de bovenliggende partij waren, maar minder dominant dan de eerste helft. Met veel spelers op de helft van FC Lisse, lag er soms zelfs ruimte achter de Oegstgeester defensie, maar met de snelle backs Alessio en Jasper en ‘rock’ Timon in het centrum was er voor FC Lisse geen doorkomen aan. Keeper Gijs had een gemakkelijke middag en hoefde slechts één keer handelend op te treden bij een counter van FC Lisse.

Ook scheidsrechter Fons had een gemakkelijke middag, want ondanks dat er fanatiek werd gespeeld was het een faire pot voetbal. De overwinning werd gevierd onder het genot van een potje bier en nu kan het team vooruitblikken op volgende week, als we het andere FC Lisse team op bezoek krijgen.