Noordwijkerweg 53 A
2231NJ
RIJNSBURG
tel. 071-4021506

Afgelopen zaterdag stond in de strijd om het kampioenschap in de 1e klasse van de Onder 23 competitie de kraker tussen de nummers 1, FC Oegstgeest en 2 van de ranglijst, Rijnsburgse Boys O23-1 op het programma. Bij winst zou FC Oegstgeest een gaatje van 3 punten slaan en het niet aan laten komen op een beter doelsaldo. Winnen voor Rijnsburgse Boys was een ‘must’ om het kampioenschap in eigen hand te houden.

De intenties van FC Oegstgeest waren direct duidelijk, want al in de 2e minuut verstuurde Jesse een crosspass op Tjeerd richting 16 meter en kon laatstgenoemde een eerste mogelijkheid op de openingstreffer laten aantekenen. Tijd om de bal aan te nemen was er niet, dus het schot moest ineens en werd rakelings naast geschoten.

Na zo’n 20 minuten werd de lege reservebank van FC Oegstgeest door Warre gevuld en kon kort daarna de grieperige Tjeerd worden vervangen. Warres eerste balcontact was een assist op Michiel die slim in de diepte werd aangespeeld en weliswaar zwaar gehinderd kon doorlopen en voorts met buitenkant voet de bal langs de uitkomende keeper in de verre hoek kon tikken. Mooi samenspel, prima doelpunt (0-1).

De eerste helft rommelde verder met veel slordigheden, overtredingen en weinig mooi voetbal. Een te zachte kaats in de Oegstgeester opbouw leidde een vrije doorloop in voor Rijnsburg. Benjamin was in zijn sprint vanaf links een fractie sneller bij de bal en kon erger voorkomen. Kort daarop moest Jasper aan de noodrem trekken en werd de directe vrije trap om de 4-mans muur, goed door keeper Gijs uit de hoek van de goal getikt.

Daarmee leek FC Oegstgeest voldoende gewaarschuwd, maar nog geen 2 minuten later werd weer de noodrem gehanteerd. Deze keer besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen, want vanaf plusminus 50 meter meende de scheidrechter gezien te hebben dat de overtreding binnen het strafschopgebied was gemaakt. Gijs dook naar de goede hoek en dwong daarmee de strafschopnemer het uiterste hoekje te zoeken, maar daar stond het aluminium de gelijkmaker in de weg.

In de 41e minuut werd wederom de opbouw van FC Oegstgeest rond de middenlijn verstoord en had de Rijnsburgse Boys aanvaller vrije doortocht richting keeper Gijs. Een ultieme sliding van Jasper en een duik van Gijs konden echter niet voorkomen dat de ruststand op 1-1 werd gezet.

De tweede helft startte met een licht dominant Rijnsburg, maar de 4-mans verdediging van FC Oegstgeest (Alessio, Rogier, Benjamin en Jasper) stonden compact en lieten de Boys niet meer gevaarlijk worden. Daarentegen kwam Jens met een prima een-tweetje met Thijmen wel gevaarlijk voor het Rijnsburger doel, maar zag Jens zijn inzet gekeerd door de keeper. Na een kwartier in de tweede helft kwam de bal vanaf rechts voor de voeten van Benjamin en die haalde van ongeveer 25 meter verwoestend hard uit en scoorde naar eigen zeggen ‘zijn mooiste doelpunt ooit’. De keeper stond aan de grond genageld en hoorde de bal alleen maar via onderkant lat in de kruising belanden. Wat een streep, wat een weergaloos mooi doelpunt (1-2).

Daarmee was de ban gebroken en voetbalde FC Oegstgeest er lustig op los. Het Oegstgeester middenveld (Warre, Fabian en Jesse) met om beurten mee-opkomende backs, zorgden voor veel pressie op de Rijnsburger defensie. Balovername in de 20e minuut net over de middenlijn en de keeper ongeveer 10-12 meter voor zijn doel, deed Jesse besluiten de bal met veel gevoel, vaart en precisie over een afstand van 45 meter over de keeper te spelen. De keeper keek, zag en accepteerde dat deze perfecte trap niets anders verdiende dan een doelpunt (1-3). Weer een beauty van een goal!

Nu kon FC Oegstgeest helemaal vrijuit spelen, werd dominanter en dominanter en gunde Rijnsburgse geen kans meer, terwijl FC Oegstgeest zelf nog drie 100% kansen had om de scoren uit te bouwen. Eerst in de 40e minuut speelde Jens zich met een prachtig passeerbeweging vrij en koos om de bal langs de uitkomende keeper op Thijmen te spelen, die minder dan een teenlengte te kort kwam om de bal in het lege doel te tikken. Daarna had Jens zelf de kans op de 1-4, toen Benjamin vanaf rechts voorgaf en Michiel de bal slim liet lopen, zodat jens vrij voor de keeper met binnenkant voet kon binnenschieten. De bal rolde centimeters naast. In de laatste minuut van de wedstrijd diende de volgende 100% kans zich aan, toen de bal dwars door het midden van Fabian, naar Jesse via een steekpass bij Michiel kwam, die van dichtbij de keeper probeerde uit te stiften, maar zijn poging door de keeper tot corner getikt zag worden. Daarmee bleef te stand slechts op 1-3 steken, maar pakte FC Oegstgeest wel drie hele belangrijke punten en verstevigde FC Oegstgeest hiermee zijn koppositie.

De oersterke, boomlange Rijnsburgse Boy verdediger, Valentino was er na de wedstrijd duidelijk over: “FC Oegstgeest heeft terecht gewonnen. De eerste helft ging nog redelijk gelijk op, maar de tweede helft hebben jullie ons geen kans gegeven.” Daarmee heeft FC Oegstgeest een belangrijke stap gezet richting kampioenschap, maar laten we, met nog vier wedstrijden te spelen, niet te vroeg juichen.