Roodemolenweg 5
2171AX
SASSENHEIM
tel. 0252-214098

Vorige week speelde FC Oegstgeest nog een doelpuntloos gelijkspel tegen RCL O23-2, waarin FC Oegstgeest zeker de eerste helft oppermachtig was. Al in de 4e minuut had Michiel achteraf gezien de winnende treffer kunnen en misschien wel moeten scoren, maar zag zijn rebound op een schot van Jesse van dichtbij door de RCL-keeper gered. Semi-afstandsschoten van FC Oegstgeest gedurende de eerste helft gingen afwisselend rakelings, ruim en hoog over. FC Oegstgeest bleef de bovenliggende partij en gunde RCL geen enkele schotpoging richting keeper Gijs. Pas de tweede helft kon RCL wat terug doen en pakte in de slotfase nog bijna de overwinning toen een schot via onderkant lat slechts centimeters voor de doellijn bleef. (Foto’s van deze wedstrijd: <link>)

Dit weekend een nieuwe tegenstanden en nieuwe kansen, maar om in de strijd om de koppositie niet vroegtijdig af te haken, hetzelfde doel: winnen. RKVV Teylingen O23-2 zou daar het slachtoffer van moeten worden, hetgeen gezien hun voorlaatste positie op de ranglijst ook te verwachten mocht zijn. Met exact 11 man, maar gelukkig na lang weggeweest wel weer met Lars Onstenk, moesten we de 90 minuten zien vol te maken.

Het werd vanaf de eerste minuut een ware omsingeling van het Sassenheims doelgebied, waarin de keeper zich gedurende de wedstrijd zou ontpoppen als sta-in-de-weg voor een monsterscore. Een snoeihard schot van Jesse in de 2e minuut ging rakelings naast; een minstens zo hard schot van Benjamin van dichtbij in de korte hoek belannde op de vuisten van de keeper en een voorzet van Thijmen in de 4e minuut kon net niet door Benjamin tot assist worden omgezet.  Ook een 1 op 1 van Jens in de 10e minuut op de Teylingen keeper wist de laatstgenoemde tot hoekschop te werken. Maar de intenties van FC Oegstgeest, waren duidelijk: geen herhaling van vorige week.

In de 12e minuut werd een voorzet van Thijmen niet goed door de keeper verwerkt en kon Benjamin van dichtbij simpel de 0-1 aan laten tekenen. De ban was gebroken, zou je denken, maar in de 15e minuut toen bij de eerste de beste keer dat Teylingen op de andere helft kwam en een hoekschop kreeg, werd geklungel in de Oegstgeest verdediging meedogenloos afgestraft 1-1.

Deze tegenvaller werd door FC Oegstgeest aangegrepen om Teylingen nog verder op eigen helft vast te zetten en werd elk initiatief van de tegenstander al voor de middenlijn onschadelijk gemaakt. In de 20e minuut werd Jens met een listig steekpassje van Jesse in de 16 bereikt. Hij kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal net over de kruising. Kort daarop werd de keeper na een terugspeelbal dusdanig onder druk gezet, dat een halfbakken weg-is-weg bal door Jesse kon worden opgevangen en gemikt in de lang hoek kon worden geschoven (1-2).

Met nog 5 minuten voor rust eindigde een mooie snelle aanval over rechts met een prachtige assist van Michiel op de binnenkant schoen van Jens die de ruststand op 1-3 bracht. Als er een prijs voor mooiste assist van het weekend zou bestaan, was deze zeker genomineerd.

Met de smaak van warme chocomelk nog in de mond, zagen de zeven de koude wind trotserende ouders begin tweede helft Benjamins kopbal op binnenkant paal afketsen en Jesse zijn rebound door de keeper redden. Telkens weer was het de Sassenheimse goalie, die FC Oegstgeest van het scoren afhield. Zo ook na ongeveer een uur spelen toen Thijmen 1 op 1 met deze keeper kwam en ook nu weer de goed geplaatste inzet blokte.

Daarmee groeide het vertrouwen van Teylingen en deed de leider van Teylingen er een schepje bovenop door zijn team aan te sporen feller in de duels te worden. Daarmee verruwde het spel en moest de overigens goed leidende scheidsrechter een paar keer optreden. Hij hield zijn kaarten wel op zak, terwijl natrappen van een Teylingen speler eigenlijk met rood had moeten worden bestraft. Maar oké het belangrijkste was dat alle 22 spelers ongeschonden het speelveld zouden verlaten en dat was na 90 minuten ook gebeurden.

De stand bleef steken op 1-3 ondanks een knappe halve omhaal van Fabian en mooi afstandsschot met curve van Jasper. 1-3 werd daarmee een ietwat magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld, maar de 3 punten gingen mee naar Oegstgeest en dat was precies waar het de O23-1 om te doen was: ‘mission accomplished’.