de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

In een competitie waar iedereen van iedereen wint en verliest, behalve dan Lugdunum, want die heeft alles verloren, was nu Forum Sport onze tegenstander. De uitwedstrijd tegen dit goed voetballende team werd door ons onder volledig andere omstandigheden nog met 4-1 verloren. Toen met exact 11 spelers, waarvan 2 invallers, die halverwege de tweede helft zelf geblesseerd uitvielen en een scheids die als ‘one of the guys’, voortdurend op zijn telefoon kijkend en in de rust een Bacardi-cola wegtikkend, de wedstrijd leidde, hetgeen hij overigens niet eens onaardig deed, was het een ongelijke strijd.

Hoe anders was het afgelopen zaterdag tijdens onze laatste wedstrijd voor de winterstop. De wedstrijd werd geleid door ‘scheidsrechter van de maand’ Bart Kleine, die deze titel o.a. kreeg ‘opgespeld’ omdat hij als clubscheidsrechter al jarenlang wekelijks goedgehumeurd op alle niveaus wedstrijden leidt en daarbij telkens goede beoordelingen krijgt. Daarbij hadden we weer een compleet elftal en maar liefst 2 wisselspelers ter beschikking:
  • Keeper: Gijs
  • Verdediging: Warre (later Lars, terug van blessure), Jasper (later Alessio), Rogier (captain) en Timon
  • Middenveld: Fabian, Jesse (later Warre) en Michiel
  • Aanval: Jens, Tjeerd (terug van blessure) en Benjamin (terug van Blessure)

De eerste helft was een felle maar faire strijd met kansen over en weer, waarbij FC Oegstgeest met wat afstandsschoten wellicht iets het overwicht had. Het aanvallende spel van Oegstgeest vertoonde echter ook slordigheden in de opbouw, waar Forum Sport bijna van leek te kunnen profiteren. Keeper Gijs hield zijn team op de been door twee grote kansen van Forum Sport te verijdelen. De eerste helft werd mede daardoor doelpuntloos afgesloten.

Na rust zette FC Oegstgeest goed door en werd de niet al te grote Voorburgse keeper met afstandsschoten onder vuur genomen. De zuiverheid ontbrak daarbij of de keeper verdedigde zijn goal ondanks zijn lengte met verve. Tot halverwege 2e helft toen Benjamin met zijn, van een gekneusde enkel herstelde rechtervoet, een hard schot loste. De bal had een ‘zwabbertje’ waardoor de keeper de bal weliswaar toucheerde, maar niet uit zijn doel kon weren (1-0).

Forum schakelde op en tartte onze verdediging, die in tegenstelling tot de uitwedstrijd niet van buigen en barsten wilde weten en bleef staan als een huis. Ook keeper Gijs deed daarin weer een duit in het zakje door een fantastische redding bij een 1 op 1. Forum Sport bleef drukken en hadden een poos het betere van het spel, maar daar waar we in Voorburg in met z’n negenen met name bij scrimmages voor de goal net een mannetje tekort kwamen, stonden we nu wel compleet en gegroepeerd en konden we telkens wegwerken.

Toen richting eind van de wedstrijd Benjamin andermaal een kogel op het Forum Sport doel afvuurde, kon Jens de rebound uit de ietwat knullige redding van de Voorburgse keeper, de bevrijdende 2-0 binnenschieten. Daarmee was de wedestrijd gespeeld en nam FC Oegstgeest op sportieve wijze revanche op de verloren uitwedstrijd en behield daarmee haar 3e plek op de eindranglijst.

Scheidsrechter Bart typeerde de wedstrijd: “Was een gelijkwaardige wedstrijd waarin FCO de gelukkigste was qua afronding.” en krijgt wat mij betreft weer een prima beoordeling voor deze wedstrijd.

Namens FC Oegstgeest O23-1 wens ik iedereen fijne feestdagen en alvast een goede jaarwisseling en spreek de hoop uit na de winterstop weer volop te mogen voetballen.