Scheidsrechter

G. Minnema

Accommodatie

Sportpark Universitair Sportcentrum

De heren van FC Oegstgeest 12 boeken de derde zege van het nog prille seizoen. Met het volle pond na drie wedstrijden nestelt Twaalf zich in de top van de competitie. Dit weekend werd Football Factory 5 aan de zegekar gebonden.

Op zaterdag 16 oktober was FCO 12 te gast op het Universitair Sportcentrum bij de studenten van Football Factory. De aftrap om 12:00 uur was voor een paar heren van Oegstgeest wat aan de vroege kant, door bezigheden de avond daarvoor. De studentikoze tegenstanders zullen daar vast ook last van hebben gehad. Er was namelijk niet lang voor nodig om erachter te komen dat het niveauverschil groot was, heel groot.

Het team van Factory waren absoluut geen geoliede machine. Oegstgeest had de raderen wel snel aan het draaien en Kor wist de ban te breken door de 0-1 binnen te werken. Niet veel later kwam zijn naam nogmaals op het scorebord, toen hij verdedigend geklungel van de studenten afstrafte. Daarna begonnen het kansen te regenen voor FCO, maar niks trof het doel. Hoe vrij het doel ook was, het balletje ging er niet. Dat betekende niet dat de thuisclub gevaarlijk kon worden. Martin had in het Oegstgeester doel een hele rustige middag.

De rust kwam bij 0-2. De gemiste kansen zorgden voor een wat beduusde sfeer in de kleedkamer van FCO. In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk. Oegstgeest viel aan, maar maakte de kansen niet af. Bij balverlies was de bal echter snel weer terug in bezit.

Rondtikken achterin en een nieuwe aanval opzetten werd het patroon. Op driekwart van de wedstrijd lukt dit eindelijk. Nota bene uit een rommelige corner. Niels ontving de bal in de zestien, wilde een medespeler aanspelen, maar zag de bal via de knie van een tegenstander in het doel verdwijnen. We rekenen hem maar gewoon voor Niels.

De keeper van Factory mocht later toch nog een bal tegenhouden, toen hij op precies de goede plek stond om een pegel van Hein te keren.

Het slotakkoord was voor Vos. Hij dacht al bijna dat er een vloek rustte op de wedstrijden die hij voor Twaalf speelde, maar hij wist het net toch te laten bollen. Met de 0-4 zette hij de einduitslag op het bord.

Een zuinige overwinning, met heel veel gemiste kansen. Desalniettemin houdt FCO 12 alle punten nog in de tas en is het na drie wedstrijden nog foutloos. Deze goede vorm moet vastgehouden worden op de training, want door de herfstvakantie is er een weekje rust. Op 30 oktober zijn de heren van Twaalf weer te aanschouwen op de Voscuyl, dan om 12:00 uur tegen Voorschoten. Behouden deze giganten hun ongeslagen status? Komt het zien!