de Voscuyl 19
2341BJ
OEGSTGEEST
tel. 071-5171463

Degene die kwam voor een goed potje voetbal, kwam een beetje bedrogen uit. FC Oegstgeest won weliswaar op het nippertje (2-1), maar daar was alles mee gezegd. Ondanks het harde werk van de spelers werden nauwelijks kansen gecreëerd. Troost was het optreden van zanger Bart Heemskerk na de wedstrijd. Dit zorgde ondanks covid-19 toch weer voor een ouderwets gezellige afsluiting van de voetbaldag (foto's: Paul Lichtenbeld).

Het sombere weer had kennelijk ook zijn effect op het niveau van de wedstrijd. Of begon FC Oegstgeest nu wat te makkelijk aan de wedstrijd omdat VVC met slechts één punt onderaan staat? Het spel zag er in ieder geval niet bepaald sprankelend uit. Dat gold trouwens voor beide partijen. Ondanks dat werd er wel hard gewerkt.
De hoeveelheid schoten op doel waren op één hand te tellen. Twee noemenswaardige momenten in de eerste helft zijn een gemiste grote kans van Bob den Hollander in de 11de minuut en afstandsschot van VVC op de lat. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af. En vandaar scoorde VVC ook het eerste doelpunt. Keeper Gijs Jansen stond iets te ver voor zijn doel toen VVC hier door een afstandsschot vanaf de middellijn gebruik van maakte (0-1).
Net voor rust kwam FC Oegstgeest gelijk (1-1). Aan de rechterkant van de doelpaal nam Bob den Hollander de corner vanaf links direct op zijn wreef en schoot diagonaal binnen.

Halverwege de tweede helft kantelde de wedstrijd een beetje in het voordeel van de thuisploeg zonder dat daar echt mogelijkheden tot scoren uit kwamen, er was namelijk nog geen schot gelost.
VVC voelde die lichte ommekeer kennelijk want zij gingen steeds meer verbeten de strijd aan in de hoop dat ze toch nog met één punt naar huis zouden gaan.
Tot vlak voor tijd zag het daar ook zeker naar uit. Maar Lukas Tijl zorgde met een lob over de keeper van VVC voor het verlossende doelpunt (2-1). Met nog een paar minuten te gaan zou in die stand geen verandering meer komen.

Een einduitslag van 2-1 geeft de verhoudingen misschien niet echt juist weer, maar de drie punten zijn binnen. Hiermee komt FC Oegstgeest op de tweede plaats van de ranglijst.
Na de wedstrijd trad de zanger Bart Heemskerk op. Van iedereen werd bij binnenkomst keurig de QR-code gecheckt. Een juiste code leverde vervolgens toegang en een stempeltje/polsbandje op, compliment voor de organisatie.

Volgende week speelt FC Oegstgeest het restant van de gestaakte wedstrijd tegen CVC Reeuwijk, aanvang 14.30 uur. Dan start FC Oegstgeest met een achterstand van 0-1 met het restant van de tweede helft.

Overige uitslagen:
Blauw Zwart-VVSB 1-0, CVC Reeuwijk-Alphia 1-1, Lugdunum-SV Aarlanderveen 2-4, FC Oegstgeest-FC VVC 2-1, FC Oudewater-CVV Be Fair 5-0, Sporting Leiden-SV Gouda 1-2, TAVV-SV Nieuwkoop 2-0.