2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

En mist kans op periodetitel

Zaterdag speelde FC Oegstgeest de uitwedstrijd tegen het laaggeplaatste Nieuwkoop. Hier verspeelde FC Oegstgeest de kans op een periodetitel, door kansloos te verliezen. Lange tijd moest er met tien man gespeeld worden. Door slordig spel werden er praktisch geen kansen gecreëerd (foto's: Paul Lichtenbeld).

De wedstrijd moest vanwege coronamaatregelen zonder publiek gespeeld worden. De meest FC Oegstgeest fans waren dan ook thuisgebleven en werden via app-berichten op de hoogte gehouden over het verloop van de wedstrijd. De wedstrijd begon al direct met een scrimmage voor het doel van Nieuwkoop, maar de FC Oegstgeest aanvallers konden de bal niet in het doel werken. Na een kwartier wist Nieuwkoop de eerste kans die ze kregen te verzilveren en moest een stand van 1 – 0 naar de fans geappt worden.  Een kwartier later volgde het treurige app-bericht dat Bob den Hollander na zijn tweede gele kaart met rood het veld moest verlaten. Vier minuten nadat hij zijn eerste kaart kreeg liep hij door een onnodige overtreding op het middenveld tegen het tweede geel op. Zo moesten zijn teamgenoten verder met tien man. Vlak voor rust wist FC Oegstgeest keeper Gijs Jansen een grote kans van de Nieuwkoop spits onschadelijk te maken.

In de rust had trainer Thymen Kruider verdediger Jesse Tas vervangen voor linker spits Sam Roelen om zo meer aanvalskracht te krijgen die in de eerste helft ontbrak. Vlak na de hervatting werd spits Daan van Moorsel vervangen door een andere aanvaller Timo Gordijn. Met deze jonge invallers kwam er meer aanvalskracht in het FC Oegstgeest team. De technische staf van FC Oegstgeest haalde nog een verdediger uit het veld, Rens van der Spek werd vervangen door middenvelder Joshua Overvliet. Zo werd door deze wissels vol op de aanval gespeeld. Al snel hierna moest er weer een app verstuurd worden, Nieuwkoop maakte gebruik van de ruimte die ze kregen en met een snelle uitval scoorden ze 2 – 0. Hierna was het de tegenstander die de kansen wist te creëren, maar ze niet wist te benutten. Mede door goed keeperswerk van Jansen was het laatste bericht naar de thuis supporters dat FC Oegstgeest met 2 – 0 verloren had, tegen de tegenstander die op de één na onderste plaats stond. En FC Oegstgeest zag de kans op een periodetitel in rook opgaan.

Zaterdag speelt FC Oegstgeest weer een uitwedstrijd zonder publiek, deze keer tegen Lugdunum dat met 7 punten uit 7 wedstrijden op de 9e plaats staat. Dat Oegstgeest met 16 punten uit 7 wedstrijden op de 3e plaats staat is geen garantie op succes. De mannen van trainer Kruider zullen uit een ander vaatje moeten tappen dan afgelopen zaterdag om een goed resultaat te halen. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.