Datum

26 september 2020 12:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen woensdag won FCO JO19-4 ondanks het doelpuntloze gelijkspel in de (inhaal) bekerwedstrijd tegen Foreholte JO19-4 een punt en heeft daarmee doorbekeren volledig in eigen hand, als ze op 17 oktober thuis tegen Ter Leede JO19-2 spelen. Maar da’s voor later. Afgelopen zaterdag trad de JO19-4 aan voor hun eerste competitiewedstrijd tegen FC Rijnvogels JO19-2.

Ondanks de veelvuldige stortbuien van de afgelopen dagen, lag het grasveld op sportpark De Kooltuin er prima bij en werd het een anderhalf uur van afwisselend zon en bewolking, maar geen spatje regen, oftewel een prima voetbalweertje. Dat greep het team aan om zich maar weer eens van zijn beste kant te laten zien en vanaf de aftrap nam het dan ook gelijk het initiatief. De bal ging lekker rond en het spel verplaatste zich al snel naar de helft van Rijnvogels. Een onderschepping en een dieptepass leverde echter wel een eerste serieuze mogelijkheid op voor FC Rijnvogels, die keeper Gijs met goed uitkomen verijdelde.

De Oegstgeester dreiging nam daarna hand over hand toe en de Katwijkse gastheren moesten meer en meer terrein prijsgeven en toestaan dat de ene hoekschop na de andere werd weggegeven. In de 12e minuut ontving Warre uit een hoekschop de bal op 1 meter van de doellijn en schoot uit de draai in eerste instantie hard tegen de keeper, caramboleerde de bal vervolgens met de knie tegen de lat en tenslotte werd zijn kopbal van de doellijn gehaald. Ongelooflijk dat dit niet de 0-1 was.

Maar de 0-1 was wel onvermijdelijk, want slechts 1 minuut later werd Michiel vanuit de diepte perfect aangespeeld en rondde zijn buitenkans onberispelijk af 0-1. Minder dan een minuut later ontfutselde Benjamin de linksback van Rijnvolgels de bal en legde deze vervolgens panklaar voor spits Michiel die de 0-2 kon afdrukken.

In de 38e minuut kreeg FCO een vrije trap, nadat Tristan op de linkerhoek van de 16 meter werd gevloerd. Benjamin nam plaats achter de bal en draaide deze met veel gevoel voor de 0-3 over de keeper de verre hoek in. Daarmee was de wedstrijd vroegtijdig beslist en was het eigenlijk alleen nog maar de vraag met hoeveel doelpunten het krachtsverschil zou worden uitgedrukt.

Maar toen viel de doelpuntenmachine stil en moesten we tot ver in de tweede helft wachten op een volgend doelpunt. Een doelpunt dat ook al in de 56e minuut had kunnen vallen, toen Jesse met een prachtige crossbal opende op Thijmen, die ogenschijnlijk gemakkelijk zijn mannetje passeerde en de bal vervolgens breed naar Senne op links speelde. Ook Senne ontdeed zich van zijn tegenstander, pakte de achterlijn en legde de bal keurig voor het Rijnvogels doel, waar Fabian een haar tekort kwam om de bal in te kunnen koppen. Maar de 0-4 viel toch toen Mike in de 78e minuut een afvallende bal heerlijk op z’n pantoffel nam en met een streep het net liet bollen.

Over strepen gesproken: in de slotminuut haalde Benjamin snoeihard uit en de bal vloog onnavolgbaar hard tegen de paal. Nog voordat de Rijnvogels keeper van de schrik was bekomen, had Benjamin de terugkaatsende bal andermaal op de slof genomen en nu wel doeltreffend achter de keeper geplaatst (0-5). Daarmee werd de uitslag uiteindelijk toch een duidelijke weergave van het krachtsverschil tussen beide FC’s. Volgende wedstrijd is (pas) op 10 oktober tegen BlauwZwart en gaan we zien of FCO JO19-4 de door deze ruime overwinning verworven koppositie weet te behouden.

Alle foto van deze wedstrijd bekijken: <klik hier>.